Flamingo kage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skal du holde temafest? Denne flamingo lagkage bliver med garanti børnefødselsdagens midtpunkt.

ca. 10 - 12 portioner

avanceret 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flamingo kage

Redskaber:

håndmixer
2 springforme; ø 18 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Lagkagebunde:

75 g hvedemel
50 g majsstivelse
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 æg str. M/L
130 g sukker
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
3 spsk. vand
1 ½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. fint salt

Nem cream cheese frosting:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
100 g blødt smør
150 g flødeost
250 g friske hindbær , skyllet og tørret

Nem smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Flamingofjer i chokolade:

150 g hvid chokolade
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme eller 160 °C varmluft.

1

Lagkagebunde

Bland mel, majsstivelse og bagepulver sammen, stil til side. 


Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer, 1/3 af sukkeret (ca. 43 g), vaniljeekstrakt og varmt vand sammen indtil det er skummende. 


Pisk æggehvider, det resterende ​​sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stift. Vend æggeblommeblandingen i lidt ad gangen. Sigt derefter melblandingen i massen og vend dejen sammen. Hæld dejen i to smurte springforme (ø 18 cm) med bagepapir i bunden og glat overfladen ud.


Bag kagerne midt i ovnen i 16-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad lagkagebundene køle helt af.

2

Nem cream cheese frosting

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør, og kold flødeost. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til det er lyst og luftigt. 

3

Samling af kagen

Befri kagebundene fra springformene, og fjern bagepapiret. Flæk forsigtigt begge kager på midten, så der bliver 4 lagkagebunde.

Læg en bund på et kagefad. Smør 1/3 af cream cheese frostingen over og tryk forsigtigt 1/3 af hindbærrene ned i smørcremen. Top med den næste bund og gentag med frosting, hindbær og bunde til alt er brugt, slut af med den sidste bund. Kom kagen på køl i mindst 1 time.

4

Nem smørcreme

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør, vaniljeekstrakt og Concentrated Pink Colour. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. Tillsæt evt. mere Concentrated Pink Colour indtil den ønskede farve opnås.


Smør lagkagen op med med smørcremen (gem lidt i en lille skål ved stuetemperatur, dette skal bruges til at "lime" flamingofjerne på kagen til slut). Brug en paletkniv til at få glatte sider og overflade. Stil kagen på køl.

5

Flamingofjer i chokolade

Smelt chokoladen over vandbad til den netop er smeltet, chokoladen må max komme op på 40 ºC. Afkøl chokoladen ved at hælde 2/3 på en marmorplade, spred det ud og skrab det sammen, bland det derefter sammen med chokoladen i skålen. Se videoen.


Alternativt kan chokoladen tempereres i mikroovn. Kom hakket hvid chokolade i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm det i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal gerne have en slut temperatur på 28-30 ºC,  læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering.
Tilsæt nogle dråber Concentrated Pink Colour til chokoladen, pas på med at tilsætte for meget da chokoladen godt kan skille. 

Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag en ske og hæld små skefulde af chokolade over på bagepladen, og brug skeen til at trække lange ”fjer” ud fra midten af chokoladen. Lad chokoladen størkne i køleskabet. 

Fjern forsigtigt fjerene fra bagepapiret og sæt nogle af dem på toppen af kagen. Sæt resten af fjerne på siden af kagen, brug den lyserøde smørcreme der var sat til side til at "lime" fjerne på.

Klip flamingoens hoved ud fra skabelonen og lim den fast på en tandstik, stik forsigtigt hovedet ind i siden af kagen.


Tip: Du kan med fordel lave chokoladefjerne og papirpynten et par dage i forvejen.

Tip: Pynt i fondant

Du kan også lave en hel flamingo i Dr. Oetker Pink Fondant og farve kagen i en anden farve. Se nedenstående billede til inspiration.

Næringsindhold til opskriften Flamingo kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2747 kJ
656 kcal
1562 kJ
373 kcal
Fedt 35.45 g 20.14 g
Kulhydrat 72.16 g 41.00 g
Protein 6.37 g 3.62 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: