Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gammeldags kringlestænger

En dejlig kringle, som passer perfekt både til eftermiddagskaffen og det komplette morgenbord.

25 - 28 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags kringlestænger

Redskaber:

kagerulle

Kagedej:

25 g gær
0,25 tsk. salt (fint)
3 spsk. sukker
150 g smør
2,5 dl mælk
3 æggeblommer str. M/L
450 g hvedemel

Fyld:

4 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
100 g revet marcipan
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)

Pensling og pynt:

1 æg str. M/L
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
4 spsk. perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Smuldr gæren i en skål, drys med salt og sukker, og lad blandingen stå i 5-10 minutter. Smelt smørret i mælken og lad blandingen køle ned til den er håndvarm, inden den hældes over gæren. Tilsæt æggeblommer og rør til blandingen er glat. Tilsæt sigtet hvedemel og vend hurtigt dejen sammen. Hvis den æltes for meget kan kringlen blive tør.

Lad dejen hæve lunt i 1½ time.

2

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Rør marcipan i cremen med en ske og sæt den i køleskabet i 20 min.

Del den hævede dej i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en firkant (20 x 45 cm) og fordel marcipancremen i en stribe på midten af hvert stykke. Drys med appelsinskal og korender og fold begge sider ind over cremen, så ca. 2 cm marcipancreme stadig ses.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Pensling og pynt

Pensl stængerne med et sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker og lad stængerne efterhæve 30 min. et lunt sted.

Bag stængerne i 20-25 min. til de er gyldenbrune. Servér dem lune eller afkølet alt efter eget ønske.

Tip

Som andet gærbagværk er kringlestængerne lækrest samme dag, som de er bagt. De kan dog sagtens fryses efter bagning og lunes frosne ved 180 °C i 6-8 min. Så har du altid lækkert friskbagt bagværk ved hånden.

Næringsindhold til opskriften Gammeldags kringlestænger

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 833kJ
199kcal
1599kJ
382kcal
Fedt 7.72g 14.85g
Kulhydrat 28.02g 53.88g
Protein 3.71g 7.13g