til opskriften Gammeldags kringlestænger
kagerulle |
25 g | gær |
0,25 tsk. | salt (fint) |
3 spsk. | sukker |
150 g | smør |
2,5 dl | mælk |
3 | æggeblommer str. M/L |
450 g | hvedemel |
4 dl | letmælk |
1 brev | Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme |
100 g | revet marcipan |
1 bæger | Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) |
1 pose | Dr. Oetker Korender (75 g) |
1 | æg str. M/L |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
4 spsk. | perlesukker |
Smuldr gæren i en skål, drys med salt og sukker, og lad blandingen stå i 5-10 minutter. Smelt smørret i mælken og lad blandingen køle ned til den er håndvarm, inden den hældes over gæren. Tilsæt æggeblommer og rør til blandingen er glat. Tilsæt sigtet hvedemel og vend hurtigt dejen sammen. Hvis den æltes for meget kan kringlen blive tør.
Lad dejen hæve lunt i 1½ time.
Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Rør marcipan i cremen med en ske og sæt den i køleskabet i 20 min.
Del den hævede dej i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en firkant (20 x 45 cm) og fordel marcipancremen i en stribe på midten af hvert stykke. Drys med appelsinskal og korender og fold begge sider ind over cremen, så ca. 2 cm marcipancreme stadig ses.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pensl stængerne med et sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker og lad stængerne efterhæve 30 min. et lunt sted.
Bag stængerne i 20-25 min. til de er gyldenbrune. Servér dem lune eller afkølet alt efter eget ønske.
Som andet gærbagværk er kringlestængerne lækrest samme dag, som de er bagt. De kan dog sagtens fryses efter bagning og lunes frosne ved 180 °C i 6-8 min. Så har du altid lækkert friskbagt bagværk ved hånden.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
833kJ 199kcal |
1599kJ 382kcal |
Fedt | 7.72g | 14.85g |
Kulhydrat | 28.02g | 53.88g |
Protein | 3.71g | 7.13g |