til opskriften Gammeldags kringlestænger
kagerulle | |
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm |
2 ½ dl | mælk |
150 g | smør |
25 g | gær |
3 spsk. | sukker |
3 | æggeblommer str. M/L |
ca. 450 g | hvedemel |
¼ tsk. | fint salt |
4 dl | letmælk |
1 brev | Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme |
100 g | revet marcipan |
1 bæger | Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) |
1 pose | Dr. Oetker Korender (75 g) |
1 | æg til pensling |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
4 spsk. | perlesukker |
Lun mælken og smelt derefter smørret heri, lad blandingen køle ned til den er lillefingervarm.
Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lune mælkeblanding og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og æggeblommer og rør til blandingen er glat. Tilsæt sigtet hvedemel og salt, hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt sammen og tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen er meget klistret.
Kom plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 1½ time.
Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk det godt sammen med et piskeris. Rør revet marcipan i cremen og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Ælt dejen kort igennem og del den i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud, på et meldrysset bord, til en firkant ( ca. 20 x 45 cm). Rør marcipancremen kort igennem og fordel derefter halvdelen af cremen på hver dejstykke, fordel cremen i en stribe på midten af hvert stykke. Drys med appelsinskal og korender og fold begge sider ind over cremen, så ca. 2 cm af fyldet stadig ses. Kom kringlerne på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pensl kringlerne med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker og lad stængerne efterhæve 30 minutter et lunt sted.
Bag kringlerne i 20-25 minutter eller til de er gyldenbrune.
Bagetid: 20 - 25 minutter
Som alt andet gærbagværk er kringlestængerne lækrest samme dag, som de er bagt. De kan dog sagtens fryses efter bagning og lunes frosne ved 180 °C i 6-8 min. Så har du altid lækkert friskbagt bagværk ved hånden.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1043
kJ
249 kcal |
1185
kJ
283 kcal |
Fedt | 9.27 g | 10.53 g |
Kulhydrat | 31.59 g | 35.90 g |
Protein | 5.42 g | 6.16 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: