Julegavekage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Julen er gaverne og glædens tid... og kagernes. Denne julegavekage gemmer på lækre lagkagebunde og bløde creme med smag af appelsin, kanel og vanilje.

10 - 12 portioner

avanceret 240 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julegavekage

Redskaber:

kagerulle
håndmixer
2 springforme; ø 16 cm
Dr. Oetker rivejern til citrusskal
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
fondant udglatter

Marcipanovertræk og dekoration:

375 g flormelis
600 g marcipan
1 - 2 tuber Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Appelsinkage med kanel:

250 g blødt smør
180 g sukker
1 knsp. salt
4 æg str. M/L
2 ubehandlede appelsiner , fintrevet skal og 180 ml saft
250 g hvedemel
70 g majsstivelse
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. stødt kanel

Mascarponefylde med appelsin og kanel:

1 ubehandlet appelsin , fintrevet skal
60 g flormelis
1 tsk. stødt kanel
250 g mascarpone
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
3 dl piskefløde

Smørcreme:

300 g blødt smør
300 g flormelis
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Marcipansløjfe

Marcipansløjfen skal tørre i mindst 24 timer inden kagen pyntes, derfor skal den laves mindst dagen før.

Udskriv skabelonen med fremgangsmetode til udarbejdelse af gavebånd og sløjfe til julegavekagen. Følg fremgangsmåden skrevet på skabelonen. Der skal i alt laves en sløjfe, en midte til sløjfen, to stykker gavebånd til bunden af sløjfen samt nogle længere stykker gavebånd til rundt om kagen.

Ælt flormelis ind i marcipanen, indtil det lige akkurat er blevet indarbejdet. Tilsæt Concentrated Red Colour og ælt det ind i marcipanen til den er lyserød. 

Farv ¼ af marcipanmassen en mørkere rød, denne portion skal bruges til sløjfen og bånd. Kom den resterende lyse marcipan i en frysepose og stil til side indtil kagen skal overtrækkes.

Rul den mørkerøde marcipanen ud i en tykkelse på 5 mm. Brug den printet skabelon til at udskære de forskellige dele.

Lav sløjfen ved at skære en lang stribe af den røde marcipan med et indhak i midten, striben skal være smallere i enderne, se skabelon. Fold begge ender ind mod midten og pres ned. Kom husholdningsfilm ind i sløjfen for at holde den oppe imens den tørrer, som vist på billedet. Skær et stykke marcipan ud (1,5 x 9 cm) og kom det rundt om midten af sløjfen for at skjule samlingen. Læg alle stykkerne til tørre ved stuetemperatur i minimum 24 timer. 

Gem resten af den mørkerøde marcipan i en frysepose, så den ikke tørrer ud, den skal rulles ud til båndet der skal rundt om kagen og skal derfor først bruges, når kagen skal overtrækkes.

2

Appelsinkage med kanel

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.


Pisk smør, sukker og salt sammen med en håndmixer indtil blandingen er let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. 


Vask appelsinerne, tør dem og riv skallen (brug fx et Dr. Oetker rivejern til citrusskal). Pres saften ud og mål 180 ml af.


Bland mel, majsstivelse, bagepulver, appelsinskal og kanel sammen. Tilsæt skiftevis melblandingen og 180 ml appelsinsaft lidt ad gangen til smørblandingen. Pisk med en håndmixer til dejen er ensartet og glat. 


Fordel dejen i ​​to smurte springforme (ø 16 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.


Lad kagerne køle helt af i springformene. Fjern form og bagepapir og flæk begge kagebunde på midten, så der i alt bliver fire lige tykke kagebunde.

3

Mascarponefylde med appelsin og kanel

Vask appelsinen, tør den af og riv skallen fint. Bland flormelis, appelsinskal og stødt kanel sammen. 

Pisk mascarpone og lidt Concentrated Red Colour med en håndmixer til det er jævnt og glat og tilsæt derefter piskefløden lidt ad gangen. Så snart blandingen stivner let, tilsættes flormelisblandingen langsomt og der piskes til blandingen er stiv.

Læg den nederste kagebund på et serveringsfad og fordel 1/3 af fyldet over bunden (kagen kan med fordel samles i en kagering eller i ringen fra en af springformene). Læg den næste kagebund på. Gentag med fyld og bunde til alt fyldet og alle bundende er brugt. Slut af med den sidste bund. Sæt kagen på køl.

4

Smørcreme

Pisk stuetempereret smør, flormelis og Vanilla Bean Extract sammen med en håndmixer til blandingen er let og luftigt. Fordel et lag smørcreme over hele kagen og smør det jævnt ud med en paletkniv, så kagen får en glat overflade. Lad smørcremen stivne let i køleskabet.

5

Overtrækning af kagen med marcipan

Drys et lag flormelis på bordet og rul den lyserøde marcipan ud i et tyndt, jævnt lag. 

Dæk kagen med marcipanen.

Skær overskydende marcipan af ved kagens bund.

Glat marcipanen ud med en fondant udglatter, så kagens overflade bliver helt jævn og glat.

Tag den mørkerøde marcipan der var tilovers fra sløjfen og rul den ud til en tykkelse på 5 mm. Skær to lange strimler (ca 40 x 3 cm). Læg de to lange strimler af den røde marcipan hen over kagens midte og sæt dem fast ved hjælp af lidt vand, så det ligner bånd bundet omkring en gave. 


Skær to stykker marcipan ud (ca. 18 x 3 cm), skær et lille trekantet indhak i én af enderne af hvert bånd, brug gerne skabelonen. Sæt de to kortere bånd med hakket i enden fast på toppen af kagen og lad dem falde ned langs forsiden af ​kagen.

Fjern husholdningsfilmen fra sløjfen og sæt den forsigtigt fast ovenpå kagen.

Tips

Sløjfen kan med fordel forberedes et par dage i forvejen for at sikre, at den er tørret nok, når den skal sættes på kagen.

Hvis du ikke kan lide marcipan, kan dekoration og overtræk laves af fondant.

Hvis du ønsker at kagen er lidt større, men også lavere kan du med fordel bage den i en ø 18 cm springform, det er måske nødvendigt at justere bagetiden lidt.

Næringsindhold til opskriften Julegavekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 5418 kJ
1294 kcal
1616 kJ
386 kcal
Fedt 68.29 g 20.39 g
Kulhydrat 147.64 g 44.07 g
Protein 12.18 g 3.63 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: