Kernebrød med nem surdej

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækkert og luftigt franskbrød fyldt med kerner. Både god til morgenmad eller til en sandwich til frokost.

1 brød

for let øvede 30 Minutter

Dette formbrød er fyldt med havregryn, chiafrø, birkes, sesamfrø og solsikkekerner, der giver brødet en skøn smag og et godt bid. Brødet er bagt med Dr. Oetker Surdej, der er en tørret surdej, så alle nemt kan lave hjemmelavet surdejsbrød, uden besværret med at holde en surdej i live. Brødet har ikke en særlig syrlig smag, men er saftigt og lækkert.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kernebrød med nem surdej

Redskaber:

standmixer
brødform; 3 l

Kernebrød i form:

500 g hvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 pose Dr. Oetker Surdej
75 g finvalsede havregryn
2 spsk. chiafrø
2 spsk. blå birkes
2 spsk. sesamfrø
50 g solsikkekerner
1 ½ tsk. groft salt
1 spsk. sukker
½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
4 dl lunkent vand

Til drys:

smør til formen
solsikkekerner
finvalsede havregryn

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Bland mel, indholdet fra en pose Surdej, havregryn, chiafrø, birkes, sesamfrø, solsikkekerne, salt og sukker sammen. Tilsæt olie og vand og ælt dejen godt ved lav hastighed i ca. 10 minutter i en standmixer, indtil dejen er blank og smidig. Dejen vil stadig være blød og klistret. Ælt ikke mere mel i. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 1 time, til den har nået dobbelt størrelse.

2

Forming

Smør en brødform med lidt smør og drys bunden med solsikkefrø. 

Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv fra alle sider. Form dejen som et aflangt brød. Læg brødet i formen og tryk det ud mod enderne. Fugt overfladen med lidt vand og drys med havregryn, der trykkes godt fast. Klip et par dybe snit i dejen med en køkkensaks. Dæk formen til og lad brødet hæve i 1 time.

3

Afbagning

Tænd ovnen på 190 °C traditionel varme det sidste kvarter af hævetiden. 

Bag grovbrødet i 30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Tag brødet ud af formen og bag det i yderligere 5-10 minutter. 

Lad brødet køle af på en rist.

Bagetid: 35 - 40 minutter

Tips

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at brødet får en bedre konsistens og bliver mere luftigt, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Har du ikke alle typer frø/kerne? Så bruger du bare flere af nogle af dem du har. Sådan kan du erstatte alle frøene/kernerne med hinanden, hvis der er nogle af dem du mangler eller ikke kan lide. Hørfrø kan også bruges istedet for nogle af frøene. 

Grovbrød er fryseegnet i op til 3 måneder.

Næringsindhold til opskriften Kernebrød med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13804 kJ
3297 kcal
1151 kJ
275 kcal
Fedt 122.22 g 10.18 g
Kulhydrat 375.68 g 31.31 g
Protein 92.27 g 7.69 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: