Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Schweizisk Marengs Smørcreme / Swiss Meringue Buttercream

Lær hvordan man laver Schweizisk marengs smørcreme også kaldet Swiss meringue buttercream. Et lettere og luftigtere alternativ til traditionel smørcreme.

about 12 portioner

for let øvede 40 Minutter Laktosefri Laktosefri Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Schweizisk Marengs Smørcreme / Swiss Meringue Buttercream

Redskaber:

termometer

Schweizisk Maregns:

100 g æggehvider
170 g sukker

Schweizisk Maregns Smørcreme:

235 g koldt smør , i tern
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Rød Konditorfarve , efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Kært barn har mange navne. Smørcreme eller buttercream betyder det samme. Denne opskrift er på såkaldt schweizisk marengs smørcreme. Den schweiziske marengs kan bruges alene eller tilsættes smør for at blive en let og luftig smørcreme. Opskriften kræver et sukkertermometer og lidt mere tålmodighed, men resultatet bliver bare så lækkert. Bruges til at pynte fine cupcakes med alverdens sprøjtetyller, eller brug den til at smøre bryllupslaglage eller andre festkager op med.

Opskriften er lavet til 12 cupcakes, men det er jo individuelt hvor meget overtræk man kan lide. Derfor er ingredienserne vejledende til overtræk af ca. 12 cupcakes.

Cupcakes dekoreret med smørcreme bør opbevares køligt.

1

Schweizisk Maregns

Bland æg og sukker i en skål af glas eller metal som passer over et vandbad. Fyld gryden med vand (må ikke røre skålen), og varm vandet op. Pisk i marengsmassen imens du hele tiden tjekker temperaturen på massen. Pisk massen sej indtil du når præcis 60 grader, tag skålen væk fra gryden.

Pisk marengsen stiv i mindst 10 min. på en køkkenmaskine. Marengsen er nu klar til brug som den er eller til at blive omdannet til smørcreme.

2

Schweizisk Maregns Smørcreme

Tilsæt nu det kølige smør, en lille terning af gangen, til den lune marengs. Det er vigtigt at hver terning smør er ordentligt opløst inden den næste tilsættes. Fortsæt indtil alt smørret er tilsat. Smørcremen vil se ud til at blive tynd og skille på et tidspunkt, men fortsæt med at piske det sidste smør i, da den vil samle sig til sidst.

3

Smag og farve

Tilsæt vaniljeekstrakt og evt. farve til slut, og pisk igennem. Smørcremen er nu klar til brug.

Næringsindhold til opskriften Schweizisk Marengs Smørcreme / Swiss Meringue Buttercream

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 854kJ
204kcal
1993kJ
476kcal
Fedt 15.96g 37.11g
Kulhydrat 14.32g 33.29g
Protein 1.02g 2.38g