Studenterbrød

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet studenterbrød er bare meget bedre end dem, man køber hos bageren. Tryl dine kagerester om til disse lækre studenterbrød.

15 - 18 portioner

for let øvede 45 Minutter

Du kender nok studenterbrød fra bageren, men hvorfor ikke prøve at lave dem selv? Den populære kage består af en mørdejsbund smurt med et tyndt lag marmelade og toppet med en dejlig snasket romkuglemasse og til sidst en sød glasur. Hvis du har nogle kagerester ligende i fryseren er de perfekt at bruge til denne kage og ellers kan du også "snyde" ved at gå ud og købe noget færdig kage, så du nemmere kan få lavet denne skønne kage.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Studenterbrød

Redskaber:

foodprocessor
kagerulle
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
håndmixer med dejkroge
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Mørdejsbund:

150 g hvedemel
50 g flormelis
80 g koldt smør
1 knsp. fint salt
1 æg str. S/M
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste

Romkuglemasse:

800 g færdig kage fx kagerester af roulade, mazarin- eller chokoladekage
40 g hindbærmarmelade (cremet)
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
38 ml Dr. Oetker Romaroma (1 hel flaske)
3 - 4 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
50 g hindbærmarmelade (cremet) - til at smøre på mørdejsbunden

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
½ dl vand
Dr. Oetker Choco Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdejsbund

Kør mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens i en foodprocessor. Saml dejen med æg og vaniljepasta. Ælt dejen hurtigt sammen og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og kom den i fryseren til den er gennemkold.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 18 x 28 cm, så den passer i formen. Kom mørdejen i en rektangular form (18 x 28 cm) med bagepapir i bunden og prik dejen med en gaffel.

Bag mørdejsbunden i midten af ovnen i 10-15 minutter til den er gylden og færdigbagt. Køl den af i formen.

Bagetid: 10 - 15 minutter

2

Romkuglemasse

Kom kageresterne i en skål og tilsæt hindbærmarmelade, kakao, Romaroma og Mandelaroma og rør med en håndmixer med dejkroge til massen er ensartet. 

Smør mørdejsbunden med et tyndt lag marmelade og fordel derefter romkuglemassen over bunden. Glat den jævnt ud.

3

Pynt

Hæld indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand. Rør rundt et øjeblik så glasuren får en ensartet konsistens. 

Fordel glasuren på studenterbrøddet med en lille paletkniv og drys med Choco Mix krymmel. Lad kagen sætte sig et par timer i køleskabet. Skær studenterbrødene ud i passende stykker.

Tips

Mørdejen kan også laves i hånden. Smuldr mel, flormelis, koldt smør og salt sammen og saml dejen med æg og vaniljepasta.

Hvis du ikke har en firkantet springform, så løft forsigtigt mørdejsbunden ud af den firkantet form du bruger, kom husholdningsfilm i og læg bunden tilbage, inden du kommer romkuglemassen over. På denne måde kan du nemmere få den færdige kage ud af formen.

Skal du holde studenterfest - så er det da oplagt at servere studenterbrød til de nybagte studenter!

Næringsindhold til opskriften Studenterbrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1499 kJ
358 kcal
1499 kJ
358 kcal
Fedt 14.24 g 14.24 g
Kulhydrat 48.74 g 48.74 g
Protein 4.51 g 4.51 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: