Flag

Focaccia med rosmarin og nem surdej

1 brød
Nem
155 minutter
Focacciabrød er bare et super lækkert madbrød og smager så godt til mange retter. Prøv denne klassiske version med rosmarin og havsalt.
Hjemmelavet focaccia med rosmarin, havsalt og olivenolie, kan det blive meget bedre?! Det Italienske madbrød er super populært og det forstår vi godt, for det er et skønt tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
bradepande; 25 x 35 cm

Ingredienser

Focacciadej
450 ghvedemel Tipo 00
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.fint salt
3 dllunkent vand
1 dlolivenolie
Topping
½ dlolivenolie
flagesalt
frisk rosmarin

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
1

Focacciadej

450 ghvedemel Tipo 00
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.fint salt
3 dllunkent vand
1 dlolivenolie

Bland mel, indholdet fra 1 pose Surdej og salt i en skål. Tilsæt vand og olivenolie og ælt dejen godt i ca. 5 minutter i en standmixer, indtil den er blank og smidig. Dejen vil stadig være blød og klistret. Ælt ikke mere mel i, det skal være en fugtig dej.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 1 time ved stuetemperatur, til den har nået dobbelt størrelse.

Hæld/skrab dejen ud i en bradepande (25 x 35 cm) beklædt med bagepapir. Fugt hænderne med koldt vand og træk i dejen, så den når ud til kanterne. Tryk ikke for meget på dejen, men bevar luftboblerne i den. Dæk bradepanden til og lad dejen hæve igen i ca. 45 minutter.

2

Topping og afbagning

Picture - Focaccia med rosmarin step
½ dlolivenolie
flagesalt
frisk rosmarin

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme. 

Dyp fingerspidserne i den sidste halve deciliter olivenolie og tryk fordybninger i dejen over det hele. Fordel olien over dejen og drys med flagesalt og frisk rosmarin.

Bag focacciabrødet i 20-25 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Brødet skal være gyldent med en tynd, sprød skorpe.

Bagetid: 20 - 25 Minutes


Tips

Hvis du ikke har en standmixer, så prøv at bruge en håndmixer med dejkroge. Dejen kan også æltes i hånden, men så skal den æltes i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at ælte dejen længe da glutnet i melet derved aktiveres og det påvirker brødets struktur.

Focaccia er fryseegnet i op til 3 måneder.