Flag

Lama kage

10 - 12 portioner
Middelsvær
280 minutter
En fin kage med smag af citron, smurt op med smørcreme. Pynt kagen med lama figurer og så bliver den med garanti en succes til børnefødselsdagen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 18 cm
kagerulle
rund udstikker

Ingredienser

Citron lagkagebunde
75 ghvedemel
50 gmajsstivelse
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
4æg str. M/L
130 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
3 spsk.varmt vand
1 ½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.fint salt
Nem citron cream cheese frosting
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
50 gblødt smør
100 gflødeost
300 gfriske blåbær - skyllet og tørret
Nem smørcreme
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
250 gblødt smør
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
Pynt
200 gDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
evt. lidt flormelis eller majsstivelse til udrulning

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme eller 160 °C varmluft.

1

Citron lagkagebunde

75 ghvedemel
50 gmajsstivelse
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
4æg str. M/L
130 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
3 spsk.varmt vand
1 ½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.fint salt

Bland mel, majsstivelse og bagepulver sammen, stil til side. 

Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer, 1/3 af sukkeret (ca. 43 g), Naturlig Citronaroma og varmt vand sammen indtil det er skummende. 

Pisk æggehvider, det resterende ​​sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stift. Vend æggeblommeblandingen i lidt ad gangen. Sigt derefter melblandingen i massen og vend dejen sammen. Hæld dejen i to smurte springforme (ø 18 cm) med bagepapir i bunden og glat overfladen ud.

Bag kagerne midt i ovnen i 16-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebundene køle helt af.

Bagetid: 16 - 20 Minutes

2

Nem citron cream cheese frosting

1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
50 gblødt smør
100 gflødeost

Kom indholdet af en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål og tilsæt stuetempereret smør, og kold flødeost. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til det er lyst og luftigt. 

3

Samling af kagen

300 gfriske blåbær - skyllet og tørret

Befri kagebundene fra springformene, og fjern bagepapiret. Flæk forsigtigt begge kager på midten, så der bliver 4 lagkagebunde.

Læg en bund på et kagefad. Smør 1/3 af citron cream cheese frostingen over og tryk forsigtigt 1/3 af blåbærrene ned i smørcremen. Top med den næste bund og gentag med frosting, blåbær og bunde til alt er brugt, slut af med den sidste bund. Kom kagen på køl i mindst 1 time. 

4

Nem smørcreme

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
250 gblødt smør
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør og Naturlig Citronaroma. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

Smør lagkagen op med med smørcremen. Brug en paletkniv til at få en glat overflade. Stil kagen på køl. 

5

Fondant pynt

200 gDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Del Hvid Fondant i 4 stykker. Indfarv hvert stykke med hhv. orange, gul, pink og grøn Concentrated Colours, tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance opnås. 

Rul hver portion til en tykkelse på 2 mm, brug evt. lidt flormelis eller majsstivelse så fondanten ikke klistrer til bordet. Udstik forskellige størrelse cirkler af fondanten i forskellige farver. Placér cirkler oven på hinanden, med den største cirkel bagerst og den mindste cirkel forrest. Halvér cirklerne med en kniv og sæt pynten langs toppen af kagens sider (se billede). 

Klip kaktus og lama ud af papir (se skabelon) og lim tandstikker på i bunden. Sæt papirpynten på toppen af kagen.