
Solbærbomber - Liv Martines Økologiske
Se produkter
Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kog solbær op sammen med sukker og vaniljesukker, smag til med lidt citronsaft. Blend frugtblandingen og passér saften gennem en si. Vrid husblas og smelt den i saften, og lad saften køle indtil den er lillefingervarm. Vend den afkølede saft med yoghurt.
Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den sammen med solbæryoghurten og citronskal. Kom moussen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et hul og sprøjt moussen i formene. Kom formene i fryseren natten over.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Smelt forsigtigt smør, chokolade og sukker, indtil sukkeret er opløst. Lad massen køle let.
Del æggeblommer og æggehvider. Rør æggeblommer i den kølede chokolademasse. Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter i chokolademassen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen.
Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 15-18 minutter. Lad kagen køle af.
Udstik små runde bunde (ca. ø 5 cm), af den afkølede kage, til at servere moussekuglerne ovenpå.
Bagetid: 15 - 18 minutter
Kom de små chokoladebunde på et serveringsfad eller på kagetallerkener til portionsanretning.
Tag de frosne moussekugler ud af formen og placer dem ovenpå bundene. Lad moussen tø op i 2 timer ved stuetemperatur.
Pynt med skovsyre lige inden servering
Bruger du halvkugler i stedet for helkugler, kan du bage kagen først og udstikke den i 2 cm mindre cirkler, som placeres ovenpå moussen i formen, inden den fryses. På den måde bliver kagen indstøbt i moussen.
I stedet for at udstikke din kage, kan du servere den som en hel kage med mousser støbt i forskellig størrelse silikoneforme på toppen, pyntet med økologisk Bloomy Blackcurrent krymmel.
Relaterede opskrifter

Yoghurt ispinde med hindbær og hvid chokolade

Panna cotta med vaniljesyltede abrikoser

Nøddebund med chokolademousse, friske bær og mynte

Pavlova med tranebær og karamel

Hindbær mousse med glaze

Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske

Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

Vaniljebudding med blommegelé
