Flag
Opskrifter
Surdej

Bag det dejligste bagværk med surdej! Surdej og surdejsbrød er blevet mere og mere populært og det forstår vi godt. Surdej giver et godt brød med en lækker smag, en sprød skorpe og flotte luftbobler og et brød der holder sig saftigt og friskt længe. Hvis du vil prøve at give dig i kast med surdejsbagningen, så find de mange opskrifter her på siden og bliv inspireret til at skabe dine egne mesterværker.

1
2
3
4
5
6
7

Dr. Oetker Surdej

Går du og drømmer om lækkert hjemmebagt surdejsbrød, men har ikke tiden eller overskuddet til at fodre en surdej dagligt? Så har vi nu den perfekte løsning til dig!

Med Dr. Oetker Surdej kan du nemt og hurtigt bage lækre surdejsboller og brød, helt uden besværet med at starte en surdej op.

En pose Dr. Oetker Surdej består af både tørret surdej og tørgær, på den måde hjælper gæren med at sætte fut i surdejen og få brødet til at hæve på rekordfart. Dr. Oetker surdej får ikke brødet til at smage specielt surt, men bidrager med surdejens andre egenskaber, så du nemt kan lave lækkert og saftigt surdejsbrød. Fordi Dr. Oetker Surdej ikke får brødet til at smage så surt er det også perfekt at bruge, hvis du vil bage sødt surdejsbrød, fx brunsviger eller kanelgifler.

1 pose Surdej passer til ca. 500 g mel og tilsættes sammen med melet.

Picture - banner 2 image

Dr. Oetker Surdej

Køb Dr. Oetker Surdej hos forhandlere

Picture - banner 2 image

Dr. Oetker Surdej

Køb Dr. Oetker Surdej hos forhandlere

køb nu
køb nu

Klassisk traditionel surdej

Sådan laver du hjemmelavet surdej

En klassisk surdej er ikke svær at starte op for den består kun af to ingredienser – mel, vand og mikroorganismer fra luften. Det svære ved en surdej er tålmodighed og at holde den i live og klar til bagning. Det tager ca. 6 dage fra du starter en surdej op til den er klar til at blive bagt med. I mellemtiden skal du huske at røre i den og fodre den (tilsætte frisk vand og mel) næsten hver dag, på den måde får mælkesyrebakterierne i surdejen de bedste betingelser til at formere sig. Hver gang surdejen fodres, kasseres den overskydende dej, som enten går til spilde eller som du kan finde en anden opskrift at bruge det i.  Når surdejen er klar til brug har den hævet op og er fyldt med bobler. Har du ikke tid, lyst eller overskud til at lave din egen surdej eller gerne vil undgå madspild, kan du prøve at bruge Dr. Oetker Surdej i stedet, find opskrifter her på siden.

Vil du vide mere? Udforsk vores andre temasider