Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

#BagLiveMedOetker | Jule-ryste-småkager

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Festlige og dekorative julesmåkager med raslende julekrymmel lukket inde bag en rude af isomalt.

ca. 12 stk.

for let øvede 65 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Jule-ryste-småkager

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 9 cm
rund udstikker; ø 4 cm
håndmixer
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi:

550 g hvedemel
200 g flormelis
300 g koldt smør
2 æg str. M/L
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
¼ tsk. salt

Royal Icing:

250 g flormelis
50 - 60 ml pasteuriserede æggehvider
1 tsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Samling og pynt:

300 g isomalt
Dr. Oetker Christmas Party
Dr. Oetker Gingerbread Decoration
Dr. Oetker Sugar Decoration
1 tube Dr. Oetker Bagelim

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker & Micki Cheng

I denne udgave af #BagLiveMedOetker kan du bage live på Facebook med Bagedyst-stjerne og TV-kendis Micki Cheng. Micki er gået all-in på jul og har skabt de skønneste julesmåkager inspireret af de berømte "snow-globes" (snekugler). Småkagerne er nemlig samlet af flere lag, der er støbt spiselige ruder af isomalt og så er de fyldt med den skønneste krymmel fra Dr. Oetkers nye julesortiment, "The Taste of Christmas".

Så find julestemningen frem og tag børnene med i køkkenet når Micki Cheng går live på Facebook søndag d. 6. december, kl. 13.00-14:30.


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke herDu finder en liste over alle de øvrige forhandlere af produkterne i bunden af opskriften.

1

Mørdejsbunde med brunkagekrydderi

Bland mel, flormelis, salt og Brunkagekrydderi. Skær smør ud i mindre stykker og smuldr smørret i melet, til det har en savsmuldlignende konsistens. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen. Tilsæt æg og saml dejen hurtigt med hænderne. Dejen skal ikke æltes for længe, men kun til den lige er blevet ensartet i konsistensen.

Lav evt. dejen i en foodprocessor for at spare tid og kræfter. Dejen skal dog lige samles til allersidst med hænderne. 

Del dejen op i 3 lige store portioner, kom hver portion i en frysepose og tryk dejen flad i posen. Stil dejene på køl eller frost, til dejen har sat sig og er nem at arbejde med. Tag én dej ud af køleskabet ad gangen, og arbejd kun med den ene dej, så de andre ikke bliver for varme og bløde.


Tænd ovnen på 200 ºC traditionel ovn.



Drys lidt mel på bordet og placer den flade dejklump på bordet. Drys også lidt mel på dejen. Rul dejen ud til ca. 4-5 mm, sørg for at dejen ikke klistre til bordet. Udstik med en rund eller rillet udstikker (ø 9 cm) så mange store cirkler som muligt. Udstik derefter et hul med en lille udstikker (ø 4 cm) i midten af de store cirkler.

Kom de udstukne ”ringe” på en bageplade og bag i ca. 9-12 minutter, til småkagerne er gyldne i kanterne. Tag småkagerne ud og gentag med al den resterende dej, til der i alt er 36 af de store ringe.


Tip:Den resterende dej fra de udstukne ringe kan hurtigt æltes sammen igen, kommes i en pose, flades ud og udrulles endnu en gang. Udfør dog højst denne ”gentagelses-proces” tre gange pr. portion, da dejen bliver for elastisk og det endelige resultat så ikke bliver helt perfekt. Resterne af dejen fra sidste portion udstikning kan bages udstukket som små småkager.

2

Royal Icing (æggehvideglasur)

Pisk æggehviderne seje og stive med flormelis, som tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt citronsaft og rør godt sammen. Konsistensen skal være flydende, men fast. Ikke så fast som at den hænger helt fast på skeen, men heller ikke så tynd, at den render i en hurtig stråle. Juster evt. konsistensen med mere flormelis eller mere æggehvide. Konsistensen skal være så fast, at glasuren kun meget let flyder ud, hvis man kommer en klat på bordet eller på en småkage – men skal samtidig være så flydende, at man kan trække en tandstik igennem og efterfølgende flyder sammen igen.

Fordel glasuren i tre skåle, der alle er store nok til at kunne dyppe en småkagering i, men ikke for stor.  Bland Concentrated Green Colour i den ene skål og Concentrated Red Colour i den anden skål. Kom en lille spiseske af hver farve glasur i en sprøjtepose og lad resten bliver i skålen.

3

Dekoration med Royal Icing - våd i våd teknik

Start med at dele de bagte og afkølede småkageringe i tre bunker. En bunke skal være bundene, en bunke midterstykker og den sidste bunke toppe. 

Bund-ringene og top-ringene placeres på en bageplade med bagepapir – det vigtigste er, at det er en plan og varmebestandig overflade.
 
Hver top-ring dyppes i icing, dryppes af og dekoreres med Taste of Christmas Sugar Decoration, Christmas Party krymmel, Gingerbread Decoration krymmel og evt. en anden farve glasur fra sprøjtepose. Man kan pynte toppene på præcis den måde, man ønsker.

For at lave hjerter skal man lave en rund dut, ca. 5 mm i diameter, og trække en ren tandstik igennem dutten, så tandstikken tegner et hjertermønster.

Se evt. denne video på Kagerullen - Dr. Oetkers YouTube-kanal med samme teknik for hjælp

Samme fremgangsmåde for grene, hvor det bare er en lille tynd streg på ca. 1-2 cm i stedet for en dut. Her trækkes der grene i samme retning på hver side af stregen.

Lad glasuren tørre – jo vådere glasur, jo længere er den om at tørre.

4

Ruder af isomalt

Kom isomalt i en gryde og varm op ved middelvarme til let høj varme til alle de små krystaller er opløst og isomalten er helt smeltet.

Når alt er opløst, er sukkermassen meget flydende, og der kan være en masse luftbobler. Lad den smeltede isomalt svale let til boblerne forsvinder. Kom en lille spiseske smeltet isomalt i hvert hul af småkage-ringene, både i bundene og i de dekorerede toppe (men ikke i midterstykkerne). Lad isomalten sættes sig helt.

5

Samling

Bland lidt af Gingerbread Decoration og Christmas Party krymmel sammen i en skål. Ca. 2 spsk. Christmas Party og 2 tsk. Gingerbread Decoration.
 
Varm tuben med Baking Glue (Bagelim) i et glas med varmt vand i 5-10 minutter, så den er klar til brug. 


Sprøjt en ring af Bagelim på en af de udekorerede kager med rude (bundene), sprøjt bagelimen så tyndt som muligt for at undgå at få kagen alt for tyk.  Placér en midterdel på bunden og pres let sammen, så siderne lukker tæt. Gør dette ved alle bunde og midterstykker.

Kom en lille ske af det blandede krymmel i hver småkage og sprøjt nu en ny ring med Bagelim på hver småkagering. Fæst toppen fast med den dekorerede side opad og pres let ned. Lad småkagerne tørre inden servering. 


Pynt og dekorér også de små "ekstra" småkager med glasur og krymmel.

Tip

Småkagerne skal spises efter dekoration. Isomalten vil med tiden trække fugt og blive klistret.

Indkøbshjælp

Du kan finde indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe de Dr. Oetker produkter der bliver brugt i opskriften:

Dr. Oetker Brunkagekrydderi kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Green Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Christmas Party kan findes hos Meny, Spar og Løvbjerg så længe lager haves.

Dr. Oetker Gingerbread Decoration kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk så længe lager haves.

Dr. Oetker Sugar Decoration kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk så længe lager haves.

Dr. Oetker Bagelim kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk 

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Jule-ryste-småkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2638 kJ
630 kcal
1650 kJ
394 kcal
Fedt 21.05 g 13.15 g
Kulhydrat 92.23 g 57.64 g
Protein 6.87 g 4.30 g