#BagLiveMedOetker | "Rødgrød med fløde" - roulade

(0)
5 21 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske rødgrød med fløde er her omdannet til en stribet roulade i dannebrogsfarver. Jordbær, fløde og vanilje skaber sammen en lækker sommerroulade.

12 - 16 portioner

for let øvede 55 Minutter

Rødgrød med fløde i en ny forklædning, nu som en lækker stribet roulade. Alle smagene som du kender fra den klassiske sommerdessert, er nu samlet i denne smukke og lækre roulade.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | "Rødgrød med fløde" - roulade

Redskaber:

stavblender
håndmixer
bradepande
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Jordbærpuré:

250 g jordbær (frosne eller friske)
85 g sukker
1 ½ tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
1 spsk. sukker
1 usprøjtet lime (skal og saft)

Rouladedej:

3 æg str. M/L
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 g sukker
55 g hvedemel
65 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Mascarpone-vaniljecreme:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
200 g mascarpone
60 g flormelis
½ dl mælk
1 spsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 ½ dl piskefløde
2 tsk. citronsaft

Pynt:

5 jordbær
Dr. Oetker Neon krymmel - den røde krymmel eller anden krymmel efter eget valg

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker

Denne opskrift blev bagt af Micki Cheng. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/Micki Cheng

Micki pynter kagen med Økologisk Bloomy  Blackcurrant Krymmel, der desværre er gået ud af sortiment, pynt istedet kagen med lyserød eller rød krymmel efter eget valg.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Redskaber der bliver brugt i opskriften kan alle købes hos Bagetid.dk:
Dr. Oetker vinkelpalet - lille 
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

1

Jordbærpuré

Kom jordbær i en gryde sammen med 85 g sukker og kog bærrene op i ca. 5-7 minutter.

Bland Geleringspulveret med 1 spsk. sukker.

Riv skallen af limefrugten og pres saften i en anden skål. 

Blend de kogte jordbær i gryden med en stavblender til en fin jordbærgrød. Smag puréen til med 2-3 tsk. limesaft og lidt limeskal. Puréen skal være godt syrlig, frisk og sød.

Tag gryden af varmen og drys geleringspulveret i puréen under omrøring. Sæt gryden tilbage på komfuret og kog marmeladen op under omrøring i ca. 1 minut. Den færdige puré hældes i en stor form/skål, så den hurtigere kan køle ned.

2

Rouladedej

Tænd ovnen på 225 °C almindelig ovn.

Pisk æg, Vanilla Paste og sukker lyst og luftigt med en håndmixer i ca. 5-6 minutter. 

Mel, bagepulver og kartoffelmel blandes sammen og sigtes i æggesnapsen. Vend forsigtigt dejen sammen til en lind og ensartet dej.

Kom 100 g af dejen over i en anden skål. TIlsæt 2 tsk. Concentrated Red Color og rør rundt til farven er fordelt.

Beklæd en bageplade (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir.

Kom den lyse og den røde dej i hver sin sprøjtepose. Klip et hul på ca. 0,75 cm i sprøjteposen med den røde dej. Sprøjt skrå striber med 2 cm mellemrum fra den ene ende af bagepladen til den anden i en skrå vinkel.

Bag dejstriberne i ovnen i ca. 50 sekunder.

Klip hul i sprøjteposen med den lyse dej. Fordel dejen i "striberne" mellem den røde dej. Glat forsigtet dejen ud med en spatel eller palet.

Bag rouladedejen i ca. 5 minutter. 

Vend bunden ud på et stykke bagepapir, lad den køle let af og træk bagepapiret af. Vend den mønstrede side over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Lad bunden køle af under et fugtigt klæde, så den ikke bliver hård.

3

Mascarpone-vaniljecreme

Udblød husblas i koldt vand.

Pisk mascarpone, flormelis, mælk og Vanilla Paste let sammen.

Pisk fløden let stiv, så den danner små toppe, der kan holde sig selv.

Kom citronsaft i en skål og tilsæt husblas og det vand der sidder på bladene. Smelt husblas og citronsaft sammen i en skål i mikroovnen i ca. 45 sekunder. 

Kom 1 spsk. af mascarponecremen op i den lune husblas og vend det hurtigt sammen. Tilsæt blandingen til den resterende mascarponecreme og pisk det hurtigt sammen.

Vend fløden i cremen. Kom ca. 1/4 af cremen i en sprøjtepose med en lukket stjernetylle og læg den på køl.

Rulning af rouladen

Smør hele rouladebunden med jordbærgelé og derefter mascarponecreme i et tyndt lag. Lad 2 cm af kanten tættest mod dig selv forblive fri for creme. Dette bliver den færdigrullede roulades midte og det vil give et flot snit. 

Rul rouladen sammen væk fra dig selv. Træk bagepapiret væk så rouladen nærmest ruller sig selv.

Lad rouladen stå med sammenføjningen nedad og lad den hvile min. et par minutter på køl, så cremen kan sætte sig. 

4

Pynt

Rens og skær jordbærrene i kvarte.

Tag rouladen ud fra køl, skær enderne af og placér den på et serveringsfad.

Sprøjt et flot mønster på toppen af rouladen med cremen fra køleskabet og pynt med jordbær og krymmel.

Tip

Lav gerne kagen dagen før, men vent med at pynte den til kort inden servering.

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | "Rødgrød med fløde" - roulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1089 kJ
260 kcal
1080 kJ
258 kcal
Fedt 12.81 g 12.69 g
Kulhydrat 30.85 g 30.55 g
Protein 4.32 g 4.28 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: