Flag

#BagLiveMedOetker | "Rødgrød med fløde" - roulade

12 - 16 portioner
Middelsvær
65 minutter
Den klassiske rødgrød med fløde er her omdannet til en stribet roulade i dannebrogsfarver. Jordbær, fløde og vanilje skaber sammen en lækker sommerroulade.
Rødgrød med fløde i en ny forklædning, nu som en lækker stribet roulade. Alle smagene som du kender fra den klassiske sommerdessert, er nu samlet i denne smukke og lækre roulade.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender
håndmixer
bradepande
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Ingredienser

Jordbærpuré
250 gjordbær (frosne eller friske)
85 gsukker
1 ½ tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk.sukker
1usprøjtet lime (skal og saft)
Rouladedej
3æg str. M/L
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 gsukker
55 ghvedemel
65 gkartoffelmel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Mascarpone-vaniljecreme
2 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
200 gmascarpone
60 gflormelis
½ dlmælk
1 spsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 ½ dlpiskefløde
2 tsk.citronsaft
Pynt
5jordbær
Dr. Oetker Neon krymmel - den røde krymmel eller anden krymmel efter eget valg

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Neon krymmel - den røde krymmel eller anden krymmel efter eget valg

#BagLiveMedOetker

Denne opskrift blev bagt af Micki Cheng. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: #BagLiveMedOetker v/Micki Cheng

Micki pynter kagen med Økologisk Bloomy  Blackcurrant Krymmel, der desværre er gået ud af sortiment, pynt istedet kagen med lyserød eller rød krymmel efter eget valg.

1

Jordbærpuré

250 gjordbær (frosne eller friske)
85 gsukker
1 ½ tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk.sukker
1usprøjtet lime (skal og saft)

Kom jordbær i en gryde sammen med 85 g sukker og kog bærrene op i ca. 5-7 minutter.

Bland Geleringspulveret med 1 spsk. sukker.

Riv skallen af limefrugten og pres saften i en anden skål. 

Blend de kogte jordbær i gryden med en stavblender til en fin jordbærgrød. Smag puréen til med 2-3 tsk. limesaft og lidt limeskal. Puréen skal være godt syrlig, frisk og sød.

Tag gryden af varmen og drys geleringspulveret i puréen under omrøring. Sæt gryden tilbage på komfuret og kog marmeladen op under omrøring i ca. 1 minut. Den færdige puré hældes i en stor form/skål, så den hurtigere kan køle ned.

2

Rouladedej

Picture - Røde striber i dej
Picture - Hvide striber i dej
3æg str. M/L
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 gsukker
55 ghvedemel
65 gkartoffelmel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tænd ovnen på 225 °C almindelig ovn.

Pisk æg, Vanilla Paste og sukker lyst og luftigt med en håndmixer i ca. 5-6 minutter. 

Mel, bagepulver og kartoffelmel blandes sammen og sigtes i æggesnapsen. Vend forsigtigt dejen sammen til en lind og ensartet dej.

Kom 100 g af dejen over i en anden skål. TIlsæt 2 tsk. Concentrated Red Color og rør rundt til farven er fordelt.

Beklæd en bageplade (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir.

Kom den lyse og den røde dej i hver sin sprøjtepose. Klip et hul på ca. 0,75 cm i sprøjteposen med den røde dej. Sprøjt skrå striber med 2 cm mellemrum fra den ene ende af bagepladen til den anden i en skrå vinkel.

Bag dejstriberne i ovnen i ca. 50 sekunder.

Klip hul i sprøjteposen med den lyse dej. Fordel dejen i "striberne" mellem den røde dej. Glat forsigtet dejen ud med en spatel eller palet.

Bag rouladedejen i ca. 5 minutter. 

Vend bunden ud på et stykke bagepapir, lad den køle let af og træk bagepapiret af. Vend den mønstrede side over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Lad bunden køle af under et fugtigt klæde, så den ikke bliver hård.

3

Mascarpone-vaniljecreme

1 spsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
200 gmascarpone
60 gflormelis
½ dlmælk
2 ½ dlpiskefløde
2 tsk.citronsaft

Udblød husblas i koldt vand.

Pisk mascarpone, flormelis, mælk og Vanilla Paste let sammen.

Pisk fløden let stiv, så den danner små toppe, der kan holde sig selv.

Kom citronsaft i en skål og tilsæt husblas og det vand der sidder på bladene. Smelt husblas og citronsaft sammen i en skål i mikroovnen i ca. 45 sekunder. 

Kom 1 spsk. af mascarponecremen op i den lune husblas og vend det hurtigt sammen. Tilsæt blandingen til den resterende mascarponecreme og pisk det hurtigt sammen.

Vend fløden i cremen. Kom ca. 1/4 af cremen i en sprøjtepose med en lukket stjernetylle og læg den på køl.


Rulning af rouladen

Smør hele rouladebunden med jordbærgelé og derefter mascarponecreme i et tyndt lag. Lad 2 cm af kanten tættest mod dig selv forblive fri for creme. Dette bliver den færdigrullede roulades midte og det vil give et flot snit. 

Rul rouladen sammen væk fra dig selv. Træk bagepapiret væk så rouladen nærmest ruller sig selv.

Lad rouladen stå med sammenføjningen nedad og lad den hvile min. et par minutter på køl, så cremen kan sætte sig. 

4

Pynt

Picture - Bloomy rødgrød med fløde - roulade
5jordbær
Dr. Oetker Neon krymmel - den røde krymmel eller anden krymmel efter eget valg

Rens og skær jordbærrene i kvarte.

Tag rouladen ud fra køl, skær enderne af og placér den på et serveringsfad.

Sprøjt et flot mønster på toppen af rouladen med cremen fra køleskabet og pynt med jordbær og krymmel.


Tip

Lav gerne kagen dagen før, men vent med at pynte den til kort inden servering.