Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Æble-skovbær-tærte

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æble-skovbær-tærte

Tærteform; ø 22 cm:

Mørdej:

145 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. sukker
125 g koldt smør
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk

Fyld:

200 g marcipan
2 æg str. M/L
1 dl mælk
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
100 g frosne eller friske skovbær
2 madæbler i skiver fx. Belle Boskop
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg og mælk. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden.

3

Fyld

Rør groft revet marcipan, æg, sukker, mælk og kanel til en jævn masse. Vend æblebåde og bær i blandingen, og hæld fyldet i den forbagte tærtebund, og drys med hasselnøddeflager. Bag tærten yderligere nederst i ovnen i 30-35 minutter.

Tips og tricks

Man kan med fordel dække tærtebund og kanter med et stykke sølvpapir og fylde formen med tørret ris, linser eller lign. Dette gør at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen, når den er bagt. Fjern sølvparpiret og gem risene til næste gang.

Næringsindhold til opskriften Æble-skovbær-tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1365kJ
326kcal
1264kJ
302kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 29g 27g
Protein 0g 0g