Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Æble-skovbær-tærte

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En dejlig tærte af mørdej og med fyld af marcipan, bær og æbler, krydret med kanel. Tærtens smage er ekstra lækre på en kold efterårsdag.

10 - 12 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Æble-skovbær-tærte

Redskaber:

tærteform; ø 22 cm

Mørdej:

145 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk. sukker
125 g koldt smør
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk

Marcipanfyld med skovbær og æbler:

200 g marcipan , groftrevet
2 æg str. M/L
2 spsk. sukker
1 dl mælk
1 tsk. stødt kanel
100 g skovbær , friske eller frosne
2 madæbler i skiver fx. Belle Boskop
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg og mælk, tilsæt kun mælken hvis dejen er lidt tør i det. Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.



Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.



Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Læg et stykke bagepapir ovenpå bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. 

2

Marcipanfyld med skovbær og æbler

Rør groftrevet marcipan, æg, sukker, mælk og kanel til en jævn masse. Vend æblebåde og bær i blandingen, og hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Drys med hasselnøddeflager. Bag tærten  nederst i ovnen i yderligere 30-35 minutter.

Tip

Server gerne tærten med cremefraiche eller flødeskum rørt med lidt vaniljepasta.

Næringsindhold til opskriften Æble-skovbær-tærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1239 kJ
296 kcal
1206 kJ
288 kcal
Fedt 17.18 g 16.68 g
Kulhydrat 29.27 g 28.42 g
Protein 5.80 g 5.63 g