Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

En banankage særligt udviklet til personer med diabetes 1! Kagen er bagt med sødemidler, der har en lavere glykæmisk værdi end traditionelt hvidt sukker.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter small_amount_of_sugar Med mindre sukker

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
foodprocessor eller minihakker
sprøjteposer
kageplast
spartel
chokolade- eller sukkertermometer

Banankage uden hvidt raffineret sukker:

3 mosede modne bananer
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
50 g kokossukker
2 stk. æg str. M/L
50 g mørk chokolade 70% , grofthakket
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g) - gem lidt til pynt
35 g fuldkornsrismel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Pisket Creme fraiche creme:

250 g creme fraiche 38 %
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Karamelkaviar:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
1 spsk. vand
3 dl smagsneutral olie , iskold fra fryseren

Chokoladebånd:

200 g mørk chokolade 70%

Pynt:

rød skovsyre og resten af mandelflagerne

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage med sammen med Liv Martine søndag den 30. september 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullens Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

1

Banankage uden hvidt raffineret sukker

Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn.

Mos bananerne med en gaffel og stil det til side. Pisk æg og kokossukker lyst og luftigt med en håndmikser eller røremaskine. Blend 35 g af mandelflagerne til mel i en minihakker, sammen med fuldkornsrismel og bagepulver, og vend melet i æggesnapsen, sammen med hakket chokolade, bananmosen og vaniljeekstrakt.

Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen 20-22 minutter midt i ovnen. Mærk med en finger på kagen om den yderste og inderste del af kagen giver lige meget "modstand". Når kagen er færdig stilles den til afkøling, evt. i fryseren hvis det skal gå hurtigt.

2

Pisket Creme fraiche creme

Bland alle ingredienser i en skål, og pisk med håndmikser til cremen er tyk som flødeskum. Pas på med at piske for længe, da cremen kan risikere at skille. Fyld cremen i en sprøjtepose med ønsket tyl eller smør den på kagen med en ske.

3

Karamelkaviar

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Et blad ad gangen. Husblas skal ligge i vandet i mindst 5 minutter, og gerne i 10 minutter.

Varm karamelekstrakt og vand op i en lille gryde eller i en kop i mikroovnen. Klem vandet fra husblassen og smelt den i den varme karamelekstrakt.

Hæld geléen op i en sprøjtepose og bind knude på posen. Tag den iskolde olie ud fra fryseren og hæld den i et glas. Klip et lille bitte hul i spidsen af posen og hold hullet samlet mellem to fingre. Brug posen til at lave dråber af gelé ned i olien, en dråbe ad gangen. Husblassen vil øjeblikkeligt få gelén til at størkne så snart dråberne rammer den kolde olie, og derved dannes den fineste kaviar.

Sigt olien fra i en si og skyl kaviarerne i vand - og så er de klar til brug.

4

Chokoladebånd

Hak chokoladen fint og kom den i en skål der er egnet til mikroovn. Varm chokoladen 10 sek. ad gangen, og tag den ud af ovnen og rør rundt imellem hver gang.

Når chokoladen begynder at smelte, varmes der kun i intervaller af 5 sek., indtil chokoladen når en temperatur på 31-32 °C. Husk at røre undervejs.

Hvis temperaturen når over 34 °C, kan chokoladen ikke størkne. Start da forfra med ny chokolade, og brug den kasserede chokolade til en kage hvor chokoladen skal bages.

Klip et stykke kageplast som har samme længde, som omkredsen af din færdige kage. Smør den tempererede chokolade ud på kageplasten med en viklet metalspatel.

Stil kagen på et serveringsfad. Placér kageplasten med chokoladen rundt om kagen, og sæt kagen i fryseren i 5 minutter. Derefter tages kagen ud af fryseren, og plasten trækkes forsigtigt af kagen. Sprøjt små toppe af creme på toppen af kagen, drys med mandelflager, kaviar og pynt evt. med skovsyre og servér.

Næringsindhold til opskriften Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2319kJ
554kcal
1813kJ
433kcal
Fedt 47.92g 37.44g
Kulhydrat 21.84g 17.06g
Protein 5.89g 4.60g