Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En banankage særligt udviklet til personer med diabetes 1! Kagen er bagt med sødemidler, der har en lavere glykæmisk værdi end traditionelt hvidt sukker.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
chokolade- eller sukkertermometer
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Banankage uden hvidt raffineret sukker:

3 mosede modne bananer
2 æg str. M/L
50 g kokossukker
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g) - gem lidt til pynt
35 g fuldkornsrismel
50 g mørk chokolade 70% , grofthakket
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pisket Creme fraiche creme:

250 g creme fraiche 38 %
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Karamelkaviar:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
1 spsk. vand
smagsneutral olie , 3 dl iskold fra fryseren

Chokoladebånd:

200 g mørk chokolade 70%

Pynt:

rød skovsyre og resten af mandelflagerne

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine.

1

Banankage uden hvidt raffineret sukker

Tænd ovnen på 200 °C traditionel ovn.

Mos bananerne med en gaffel og stil det til side. Pisk æg og kokossukker lyst og luftigt med en håndmixer eller i en røremaskine. 


Blend 35 g af mandelflagerne til mel i en minihakker, sammen med fuldkornsrismel og bagepulver. Vend melblandingen i æggesnapsen, sammen med hakket chokolade, bananmos og vaniljeekstrakt.

Hæld dejen i en smurt springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 20-22 minutter. Mærk med en finger på kagen om den yderste og inderste del af kagen giver lige meget "modstand", hvis det gør det så er kagen færdig. Lad kagen køle helt af kom den evt. i fryseren hvis det skal gå hurtigt.

2

Pisket creme fraiche creme

Kom alle ingredienser i en skål, og pisk med håndmixer til cremen er tyk som flødeskum. Pas på ikke at piske for længe, da cremen kan risikere at skille. Fyld cremen i en sprøjtepose med en rund tyl, alternativt kan cremen smøres på kagen med en ske.

3

Karamelkaviar

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Et blad ad gangen. Husblas skal ligge i blød i ca. 10 minutter.



Varm karamelekstrakt og vand op i en lille gryde eller i en kop i mikroovnen. Tag gryden fra varmen og lad den køle let af. Klem vandet fra husblassen og smelt husblassen i den varme væske.


Hæld geléen op i en sprøjtepose og bind knude på posen. Tag den iskolde olie ud fra fryseren og hæld den i et glas. Klip et lille bitte hul i spidsen af posen og hold hullet samlet mellem to fingre. Brug posen til at lave dråber af gelé ned i olien, en dråbe ad gangen. Husblassen vil øjeblikkeligt få geléen til at størkne så snart dråberne rammer den kolde olie, og derved dannes den fineste kaviar.

Sigt olien fra i en si og skyl forsigtigt kaviarerne i vand.

4

Chokoladebånd

Hak chokoladen fint og kom den i en skål der er egnet til mikroovn. Varm chokoladen 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang.



Når chokoladen begynder at smelte, varmes der kun i intervaller af 5 sekunder, indtil chokoladen når en temperatur på 30-32 °C. Husk at røre undervejs. Hvis temperaturen bliver højere vil chokoladen ikke sætte sig flot. Se mere om forskellige metoder, tips og tricks til chokoladetemperering.


Klip et stykke kageplast på samme længde, som omkredsen af kagen. Smør den tempereret chokolade ud på kageplasten med en vinkelpalet.

Stil kagen på et serveringsfad. Placér kageplasten med chokoladen rundt om kagen, og sæt kagen i fryseren i 5 minutter. 


Tag derefter kagen ud af fryseren, og og træk forsigtigt kageplasten af. Sprøjt små toppe af creme fraiche cremen på toppen af kagen, drys med mandelflager, kaviar og pynt med skovsyre.

Tip

Det er vigtigt at bruge creme fraiche på 38 %, da den ellers ikke vil kunne piskes tyk.

Næringsindhold til opskriften Banandrøm med mindre sukker | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1193 kJ
285 kcal
1172 kJ
280 kcal
Fedt 18.00 g 17.65 g
Kulhydrat 22.21 g 21.77 g
Protein 5.91 g 5.80 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: