Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Blåbærtærte med mandelcreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker blåbærtærte lavet med mørdej, en luftig mandelcreme og godt med blåbær. Den kan også bruges som en grundopskrift, tilsæt blot dine yndlings bær.

10 - 12 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blåbærtærte med mandelcreme

Redskaber:

tærteform; ø 24 cm
kagerulle

Mørdej:

125 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
50 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør

Mandelcreme:

100 g smør
100 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æggeblommer str. M/L
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
2 æggehvider str. M/L
150 g friske eller frosne blåbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Sigt hvedemel i en skål, rør det sammen med mandelmel, sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt, pak den ind i plastfilm og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter.

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform (ø 24 cm). Tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri fra overskydende dej. Læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. Forbag tærtebunden i 15 minutter. Fjern derefter forsigtigt bagepapiret med bønnerne.

2

Mandelcreme

Kom smørret i en kasserolle og smelt det ved svag varme, lad det køle let 


Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn, pisk derefter det smeltede smør i.

Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem i mandelcremen. Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter.

Servér tærten kold evt. drysset med vaniljesukker.

Tip

Blåbærrene kan erstattes med andre bær og frugter afhængigt af årstiden.

Næringsindhold til opskriften Blåbærtærte med mandelcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1604 kJ
383 kcal
1779 kJ
425 kcal
Fedt 28.27 g 31.41 g
Kulhydrat 25.90 g 28.78 g
Protein 5.61 g 6.23 g