Blomsterfocaccia med nem surdej

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Smukkere focaccia finder du ikke! Prøv det lækre madbrød dekoreret smukt med blomster af grøntsager, både dekorativt og lækkert!

1 brød

for let øvede 45 Minutter

Focaccia er et populært og lækkert Italiensk brød, der ofte laves med rosmarin. Denne version er også med rosmarin, men er desuden blevet dekoreret i det fineste blomstermønster. Imponer dine middagsgæster med dette smukke brød.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blomsterfocaccia med nem surdej

Redskaber:

standmixer

Focacciadej:

450 g hvedemel Tipo 00
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 tsk. fint salt
3 dl lunkent vand
1 dl olivenolie

Blomsterpynt:

2 forårsløg halverede på langs
1 rødløg i 2½ mm skiver
5 - 6 cherry tomater (halverede)
30 g sorte oliven uden sten
2 spsk. olivenolie
rosmarin
flagesalt

Tilberedning

Tilberedning

1

Focacciadej

Bland mel, indholdet af en pose Surdej og salt sammen. Tilsæt vand og olivenolie og ælt dejen godt i 8-10 minutter på en standmixer, indtil den er blank og smidig. Dejen vil stadig være blød og klistret, når den er færdig, ælt ikke mere mel i. Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 1 time, til den har nået dobbelt størrelse.

Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og i hånden med en ske. 

Beklæd en bageplade med bagepapir. Skrab dejen ud på bagepapiret. Fugt hænderne med koldt vand og træk i dejen, til den har en tykkelse på ca. 2 cm. Tryk ikke for meget på dejen, men bevar luftboblerne i den. Dæk bagepladen til og lad dejen hæve yderligere i ca. 45 minutter.

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme, det sidste kvarter af hævetiden

2

Blomsterpynt

Imens brødet hæver klargøres blomsterpynten. Skyl forårsløgene og skær den alleryderste rodskive af. Halver dem på langs. Klip evt. de grønne spidser til med en saks. 

Pil rødløget. Del det i to på langs. Skær den alleryderste rodskive af, så løgskællene stadig hænger fast i bunden. Skær tynde skiver af løget med en skarp kniv eller et juliennejern.

Skær peberfrugten i tynde strimler, halver cherrytomaterne og lad olivene dryppe af.

3

Pyntning og afbagning

Dryp den færdighævede dej med olivenolien henover hele dejen. Pynt derefter dejen med grønsagerne. Start med at lægge forårsløgene som blomsterstængler, rødløg og peberfrugtstrimler som blomsterhoveder og derefter resten som ekstra pynt. Drys hele brødet med rosmarin og flagesalt.

Bag blomsterfocacciabrødet i ca. 25 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Brødet skal være gyldent med en tynd, sprød skorpe.

Bagetid: ca. 25 minutter

Tips

Hvis du ikke har en standmixer, kan dejen æltes med en håndmixer med dejkroge, men det er lidt besværligt da dejen er klistret og godt kan kravle op ad dejkrogene.

Hvis du hellere vil have et firkantet brød, så kan focaccia også bages i en bradepande på ca. 25x35 cm. 

Blomsterfocaccia er fryseegnet i 3 måneder. Lun evt. det optøede brød i ovnen, så skorpen igen bliver sprød.

Næringsindhold til opskriften Blomsterfocaccia med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 11916 kJ
2846 kcal
1034 kJ
247 kcal
Fedt 132.30 g 11.46 g
Kulhydrat 281.82 g 24.42 g
Protein 56.83 g 4.92 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: