Blomstret Sommerlagkage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker kage med flotte smørcremeblomster. Kagen består af tre forskellige lækre mousser - både jordbær-, vanilje- og chokolademousse.

12 - 16 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blomstret Sommerlagkage

Redskaber:

springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker bladtyl; 18 mm
Dr. Oetker rosenbladstyl; 16 mm
blomsternål

Vaniljebunde:

260 g sukker
12 æggeblommer str. M/L
3 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
200 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
12 æggehvider
3 spsk. sukker
1 ½ lime , saften

Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk

Vaniljemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Palminsmørcreme:

250 g smør , stuetempereret
250 g palmin , stuetempereret
1 kg flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 - 1 ½ lime , saften
100 g flødeost , ikke light
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 ºC traditionel varme.

1

Vaniljebunde

Pisk 260 g sukker, æggeblommer og vaniljepasta sammen til massen er hvid og luftig, ca. 5-7 minutter. 

Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt limesaft. 

I en anden skål piskes æggehviderne til de er luftige. Tilsæt 3 spsk. sukker og pisk til æggehviderne er stive og blanke. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen ad tre omgange. 

Fordel dejen i to springforme (ø 24 cm) med bagepapir i bunden. Bag bundende i 25-30 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend dem straks på hoved og lad dem køle helt af i formen med bunden i vejret.

Når bundende er kolde skæres de fri fra formene med en lille kniv. Hver bund deles derefter i to, så der i alt er fire bunde.

2

Palminsmørcreme

Palmin og smør piskes hvidt og luftigt, tilsæt vaniljesukker og limesaft. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk i 7-10 minutter indtil smørcremen er let og luftig. Tilsæt til sidst flødeosten, pisk kun smørcremen kort igennem, højest i 30 sekunder. Behold smørcremen ude ved stuetemperatur, så er den nemmere at arbejde med.

3

Mousser

Forbered de tre kagemousse-varianter hver for sig ved at blande brevenes indhold med mælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Pisk moussen lige inden den skal i kagen.

4

Samling af kagen

Kagen samles i en springform eller kagering med kageplast langs kanten. Kom først en vaniljebund i formen. Kom lidt af smørcremen i en sprøjtepose, klip et hul i posen og sprøjt en ring af smørcreme langs kanten. Pisk jordbærmoussen, som beskrevet ovenover, fordel den over bunden og top med den næste bund. Lad moussen sætte sig en halv times tid i køleskabet. 

Gentag proceduren igen, først med vaniljemoussen og derefter med chokolademoussen og slut her af med den sidste vaniljebund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 4 timer. Kom kagen på et fad og befri den fra form og kageplast  og smør derefter kagens top og sider op med smørcremen.

5

Smørblomster

Del den resterende smørcreme i 4 portioner, lad en portion være hvid, farv resten henholdsvis grøn, lyserød og gul med Concentrated Colours. Kom smørcremen i sprøjteposer, den grønne kommes i en sprøjtepose med bladtyl, de andre kommes i sprøjteposer med rosenbladstyl. 


Klip små firkanter af bagepapir som blomsterne kan laves på. Kom en smule smørcreme på en blomsternål og placer derefter et stykke bagepapir ovenpå – så undgås det at bagepapiret rykker sig imens blomsterne sprøjtes. Sprøjt blomster på blomsternålen og sæt dem derefter på frost i mindst 15 minutter, så smørret stivner og blomsterne på den måde bliver lettere at arbejde med. Bladene sprøjtes direkte på kagen, så de laves først senere. Se her for inspiration til hvordan du kan sprøjte blomster. Midten af blomsterne laves i gul og blomsternes blade laves i hvid eller lyserød.

6

Pynt

Sprøjt en stribe af smørcreme i en halvcirkel på toppen af kagen og læg derefter de frosne blomster på, på den måde får blomsterne lidt højde og ligger ikke bare fladt på kagen. Sprøjt grønne blade imellem blomsterne og sprøjt evt. et mønster på kagens top med den grønne eller lyserøde smørcreme.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Blomstret Sommerlagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4003 kJ
956 kcal
1461 kJ
349 kcal
Fedt 44.95 g 16.41 g
Kulhydrat 121.74 g 44.43 g
Protein 11.20 g 4.09 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: