Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Blomstret Sommerlagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækker kage med flotte smørcremeblomster. Kagen består af tre forskellige lækre mousser - både jordbær-, vanilje- og chokolademousse.

12 - 16 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blomstret Sommerlagkage

Redskaber:

springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker blad tyl; 18 mm
Dr. Oetker rosenbladstyl 16 mm
blomsternål

Vaniljebunde:

260 g sukker
12 æggeblommer str. M/L
3 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
200 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
12 æggehvider
3 spsk. sukker
1 ½ lime , saften

Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk

Vaniljemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Palminsmørcreme:

250 g smør , stuetempereret
250 g palmin , stuetempereret
1 kg flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 - 1 ½ lime , saften
100 g flødeost , ikke light
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 ºC traditionel varme.

1

Vaniljebunde

Pisk 260 g sukker, æggeblommer og vaniljepasta sammen til massen er hvid og luftig, ca. 5-7 minutter. 

Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt limesaft. 

I en anden skål piskes æggehviderne til de er luftige. Tilsæt 3 spsk. sukker og pisk til æggehviderne er stive og blanke. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen ad tre omgange. 

Fordel dejen i to springforme (ø 24 cm) med bagepapir i bunden. Bag bundende i 25-30 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend dem straks på hoved og lad dem køle helt af i formen med bunden i vejret.

Når bundende er kolde skæres de fri fra formene med en lille kniv. Hver bund deles derefter i to, så der i alt er fire bunde.

2

Palminsmørcreme

Palmin og smør piskes hvidt og luftigt, tilsæt vaniljesukker og limesaft. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk i 7-10 minutter indtil smørcremen er let og luftig. Tilsæt til sidst flødeosten, pisk kun smørcremen kort igennem, højest i 30 sekunder. Behold smørcremen ude ved stuetemperatur, så er den nemmere at arbejde med.

3

Mousser

Forbered de tre kagemousse-varianter hver for sig ved at blande brevenes indhold med mælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Pisk moussen lige inden den skal i kagen.

4

Samling af kagen

Kagen samles i en springform eller kagering med kageplast langs kanten. Kom først en vaniljebund i formen. Kom lidt af smørcremen i en sprøjtepose, klip et hul i posen og sprøjt en ring af smørcreme langs kanten. Pisk jordbærmoussen, som beskrevet ovenover, fordel den over bunden og top med den næste bund. Lad moussen sætte sig en halv times tid i køleskabet. 

Gentag proceduren igen, først med vaniljemoussen og derefter med chokolademoussen og slut her af med den sidste vaniljebund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 4 timer. Kom kagen på et fad og befri den fra form og kageplast  og smør derefter kagens top og sider op med smørcremen.

5

Smørblomster

Del den resterende smørcreme i 4 portioner, lad en portion være hvid, farv resten henholdsvis grøn, lyserød og gul med Concentrated Colours. Kom smørcremen i sprøjteposer, den grønne kommes i en sprøjtepose med bladtyl, de andre kommes i sprøjteposer med rosenbladstyl. 


Klip små firkanter af bagepapir som blomsterne kan laves på. Kom en smule smørcreme på en blomsternål og placer derefter et stykke bagepapir ovenpå – så undgås det at bagepapiret rykker sig imens blomsterne sprøjtes. Sprøjt blomster på blomsternålen og sæt dem derefter på frost i mindst 15 minutter, så smørret stivner og blomsterne på den måde bliver lettere at arbejde med. Bladene sprøjtes direkte på kagen, så de laves først senere. Se her for inspiration til hvordan du kan sprøjte blomster. Midten af blomsterne laves i gul og blomsternes blade laves i hvid eller lyserød.

6

Pynt

Sprøjt en stribe af smørcreme i en halvcirkel på toppen af kagen og læg derefter de frosne blomster på, på den måde får blomsterne lidt højde og ligger ikke bare fladt på kagen. Sprøjt grønne blade imellem blomsterne og sprøjt evt. et mønster på kagens top med den grønne eller lyserøde smørcreme.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Blomstret Sommerlagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3894 kJ
930 kcal
1717 kJ
410 kcal
Fedt 43.94 g 19.36 g
Kulhydrat 122.10 g 53.79 g
Protein 10.04 g 4.42 g