Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Brombærroulade med "trøffelbund" | Bag live med Liv Martine

En opskrift på sensommer roulade lavet med hjemmelavet brombærmarmelade, hvid chokoladecreme og en kakaobund med romsmag, som leder tankerne hen på trøfler

12 - 14 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brombærroulade med "trøffelbund" | Bag live med Liv Martine

Hvid chokoladecreme:

3 blade Dr. Oetker Husblas
5 dl fløde
130 g hvid chokolade
revet skal fra 1 ubehandlet lime
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Brombærsylt (marmelade):

2 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
400 g brombær
125 g sukker
25 g vand
limesaft fra 1 ubehandlet lime

Rouladebund med trøffelsmag:

150 g rørsukker
3 stk. æg str. M/L
60 g hvedemel
30 g kakaopulver
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
3 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
rød skovsyre
friske brombær (ca. 10-15 stk.)

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage med sammen med Liv Martine søndag den 26. august 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullens Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

1

Hvid chokoladecreme

Kom husblas i koldt vand. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Varm piskefløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen af tre omgange, imens der røres i massen. Massen skal til sidst være helt jævn, uden klumper.

Klem husblassen fri for vand og smelt den i chokolademassen. Tilsæt limeskal og vanilje pasta. Kom den herefter i en frysepose. Læg den fladt i fryseren, så den kan nå at afkøle til 5 ºC imens marmelade og rouladedej laves.

2

Brombærsylt (marmelade)

I en lille skål blandes geleringspulver sammen med 1 spsk. sukker. Hæld brombær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Tilsæt vand og limesaft. Kog blandingen uden låg i 5-8 minutter. Fjern løbende eventuel hvid skum på toppen. Tag gryden af varmen. Drys geleringspulver i marmeladen og rør på samme tid grundigt i massen. Sæt gryden tilbage på varmen. Kog marmeladen op under omrøring i et halvt til helt minut til den tykner. Hvis marmeladen er for tynd, kan der tilsættes mere geleringsmiddel til den har den rette konsistens.

Kom den færdige marmelade i en frysepose. Afkøl den hurtigst muligt ved at lægge posen fladt i fryseren. (Hvis du har god tid kan marmeladen også blot stilles i køleskab).

3

Rouladedej

Tænd ovnen på 200 ºC almindelig ovn.

4

Pisk rørsukker og æg skummende hvidt i 5-10 minutter. Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen i en anden skål. Sigt det herefter i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt til sidst romaroma.

Fordel rouladedejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal være ca. 1 cm i tykkelsen. Bag den 8-10 minutter på midterste rille.

5

Færdiggørelse af cremen

Imens kagen er i ovnen forberedes det sidste af chokoladecremen. Når cremen er kølet ned til under 5 °C piskes den op. Det er vigtigt, at cremen er gennemkold inden den piskes, da den ellers vil skille. Kom 2/3 af den piskede chokoladecreme i en sprøjtepose uden en tyl, og 1/3 i en sprøjtepose med en stjernetyl. Læg dem begge i køleskabet indtil de skal bruges.

6

Samling

Drys et tyndt og jævnt lag sukker på et stykke bagepapir. Placer den lune kagebund på papiret med oversiden nedad. Fjern herefter forsigtigt det stykke bagepapir kagen lå på i ovnen.

Fordel marmeladen på kagebunden. Sprøjt et tyndt lag af chokoladecremen (brug cremen der er i sprøjteposen uden tyl) oven på marmeladen. Rul forsigtigt rouladen sammen, mens kagen stadig er lidt lun. Rul bagepapiret med så kagen ligger i spænd. Sæt den i fryseren et øjeblik for at køle den ned.

Tag herefter rouladen ud og placer den på et aflangt serveringsfad eller bræt. Lav små chokoladetoppe (brug creme der er i sprøjteposen med tyl) oven på den færdige roulade. Pynt med Earthy Cocoa krymmel, skovsyre og friske brombær, og din kage er klar til servering. Velbekomme!

Næringsindhold til opskriften Brombærroulade med "trøffelbund" | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1444kJ
345kcal
1126kJ
269kcal
Fedt 20.25g 15.82g
Kulhydrat 36.38g 28.42g
Protein 4.87g 3.80g