Brunsviger

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En dejlig snasket brunsviger - lige som den skal være! Denne version er lavet på surdej, så den holder saften længere.

ca. 20 portioner

for let øvede 35 Minutter

Brunsviger eller brunner som den også kaldes på Fyn er en gammel favorit og det er der en grund til! Denne version er bagt med nem surdej, som holder kagen saftig i længere tid. Den bløde gærdej er toppet med en snasket karameltopping, der er lavet med kagecreme og rigeligt smør og brun farin, så bliver det ikke meget bedre!

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brunsviger

Redskaber:

standmixer
bradepande; 25 x 35 cm

Bløddej med surdej:

450 g hvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 pose Dr. Oetker Surdej
½ tsk. groft salt
3 spsk. sukker
2 ½ dl lun mælk
1 æg str. M/L
75 g blødt smør

Vaniljecreme:

½ brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)
2 dl mælk

Remonce:

200 g blødt smør
250 g brun farin

Tilberedning

Tilberedning

1

Bløddej med surdej

Bland mel, indholdet af en pose Surdej, salt og sukker. Tilsæt den fingervarme mælk, æg og smør og ælt dejen ved lav hastighed i ca. 10 minutter i en standmixer, indtil den er blank og smidig, dejen vil være let klistret. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Læg bagepapir i en bradepande på ca. 25x35 cm. Skrab dejen ud i bradepanden og tryk dejen ud til kanterne af formen. Dyp fingerspidserne i vand, så dejen ikke hænger fast. Dæk bradepanden til og lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted.

2

Vaniljecreme

Imens dejen hæver laves vaniljecremen. Kom en halv pose Bagestabil Kagecreme (50 g) i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt kagecremen på køl i ca. 20 minutter.

3

Remonce

Tag skålen med kagecreme fra køleskabet og tilsæt stuetempereret smør og brun farin og rør det sammen til en ensartet masse.

4

Samling og afbagning

Når dejen er færdighævet, trykkes små fordybninger med fingerspidserne over hele dejen. Fordel derefter remoncen over dejen. Dæk brunsvigeren til og lad den hæve i yderligere i 45 minutter.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme det sidste kvarter af hævetiden. 

Bag brunsvigeren i ca. 20 minutter i nederste tredjedel af ovnen. 

Lad kagen køle let af i formen til fyldet har sat sig lidt. Nyd gerne kagen imens den stadig er lun.

Bagetid: ca. 20 minutter

Tips

En brunsviger smager allerbedst, når den er nybagt, men kan lunes i ovnen, så remoncen igen bliver blød.

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at bollerne får en bedre konsistens og bliver mere luftige, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Brunsviger er fryseegnet i op til 3 måneder.

Næringsindhold til opskriften Brunsviger

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1118 kJ
267 kcal
1382 kJ
330 kcal
Fedt 11.65 g 14.38 g
Kulhydrat 31.40 g 38.76 g
Protein 4.08 g 5.04 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: