Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Spiselig pynt og kage i én! Disse fine roser er lavet af butterdej, æbler, kagecreme og kanelsukker. De er flotte og nemme at lave.

4 - 6 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

Redskaber:

muffinform i metal

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Æbleroser:

1 rulle butterdej
ca. 2 - 3 æbler
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagecreme

Bland brevets indhold med 1 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en gryde. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring og det hele koges i 1 min. til det tykner. Når den et tyknet tages den af komfuret for at køle lidt af. Cremen behøver ikke være helt koldt, da den er nemmere at smørre ud, hvis den er lidt lun.

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

2

Æbleroser

Skær æblerne ud i tynde skiver på 1-2 mm.

Rul butterdejen ud på et bord eller et stykke bagepapir og skær den i strimler på langs, så de har en højde på 5 cm. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet, brug evt. lidt hvedemel for at forhindre dette.

Smør ca. en spsk. vaniljekagecreme ud på hver butterdejsstrimmel. Kagecremen skal kun placeres i midten af strimlen og smøres langs hele dejstrimlen. Drys rundhåndet kanelsukker ud på kagecremen. Placér æbleskiverne, liggende i toppen af hver butterdejsstrimmel, så skrællen peger opad. Tag den nederste del af dejstrimlen og fold den op og hen over bunden på æblerne. Dette gøres langs hele strimlen. 
Tag fat i den ene ende af dejstrimlen og rul forsigtigt sammen så den formes til en snegl. Dette gøres forsigtigt, så æblerne ikke glider ud.  Kom æbleroserne i muffinforme (evt, kan en smurt metal-muffinform benyttes). Drys æbleroserne med ekstra kanelsukker og bag dem i ovnen i 45-50 min. eller til de er gyldne og gennembagte. Æbleroserne smager bedst lune.

Tip

Servér butterdejs æbleroserne drysset med kanelsukker og gerne sammen med lidt cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Skær æbleskiverne og kom dem i koldt vand med lidt citronsaft i, på den måde bliver de ikke brune og er klar når du skal bruge dem. Husk dog at dryppe dem lidt af inden du lægger dem på dejen.

Næringsindhold til opskriften Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1310 kJ
313 kcal
582 kJ
139 kcal
Fedt 11.70 g 5.20 g
Kulhydrat 44.16 g 19.63 g
Protein 5.85 g 2.60 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: