Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

Spiselig pynt og kage i én! Disse fine roser er lavet af butterdej, æbler, kagecreme og kanelsukker. De er flotte og nemme at lave.

4 - 6 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

Redskaber:

Muffinform ; i metal

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Æbleroser:

1 rulle butterdej
about 2 - 3 æbler
Dr. Oetker Kanelsukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagecreme

Bland brevets indhold med 1 dl mælk og pisk det til en jævning. Varm resten af mælken i en gryde. Når mælken koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring og det hele koges i 1 min. til det tykner. Når den et tyknet tages den af komfuret for at køle lidt af. Cremen behøver ikke være helt koldt, da den er nemmere at smørre ud, hvis den er lidt lun.

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

2

Æbleroser

Skær æblerne ud i tynde skiver på 1-2 mm.

Rul butterdejen ud på et bord eller et stykke bagepapir og skær den i strimler på langs, så de har en højde på 5 cm. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet, brug evt. lidt hvedemel for at forhindre dette.

Smør ca. en spsk. vaniljekagecreme ud på hver butterdejsstrimmel. Kagecremen skal kun placeres i midten af strimlen og smøres langs hele dejstrimlen. Drys rundhåndet kanelsukker ud på kagecremen. Placér æbleskiverne, liggende i toppen af hver butterdejsstrimmel, så skrællen peger opad. Tag den nederste del af dejstrimlen og fold den op og hen over bunden på æblerne. Dette gøres langs hele strimlen. 
Tag fat i den ene ende af dejstrimlen og rul forsigtigt sammen så den formes til en snegl. Dette gøres forsigtigt, så æblerne ikke glider ud.  Kom æbleroserne i muffinforme (evt, kan en smurt metal-muffinform benyttes). Drys æbleroserne med ekstra kanelsukker og bag dem i ovnen i 45-50 min. eller til de er gyldne og gennembagte. Æbleroserne smager bedst lune.

Tip

Servér butterdejs æbleroserne drysset med kanelsukker og gerne sammen med lidt cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Skær æbleskiverne og kom dem i koldt vand med lidt citronsaft i, på den måde bliver de ikke brune og er klar når du skal bruge dem. Husk dog at dryppe dem lidt af inden du lægger dem på dejen.

Næringsindhold til opskriften Butterdejs æbleroser med creme og kanelsukker | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1122kJ
268kcal
829kJ
198kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g