Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cakepops med chokolade og krymmel

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmebag, der vækker glæde.

12 - 14 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cakepops med chokolade og krymmel

Redskaber:

slikkepind i papir eller træ eller papsugerør
form; 11 x 22 cm

Kagedej:

smør til formen
185 g blødt smør
185 g sukker
3 æg str. M/L
275 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Citronsmørcreme:

100 g flormelis
100 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Pynt:

200 g hvid chokolade
200 g lys chokolade
Dr. Oetker Choco Mix , eller anden krymmel efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 140 ºC varmluft eller 160 ºC traditionel varme og smør formen.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gang sammen med en skefuld mel, og pisk det godt sammen. Sigt resten af melet og bagepulveret i dejen, og rør det hele sammen. Rør citronekstrakten i dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 40-50 min. til den er fast. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en bagerist. Skær sider og ender af den afkølede kage, og smuldr kagen til krummer.

2

Citronsmørcreme

Rør flormelis, smør og citronekstrakt sammen til en blød masse. Bland krummerne med smørcremen, til blandingen har den rette konsistens.


Rul 12-14 kugler af blandingen, og anbring dem på en plade med bagepapir. Dæk kuglerne med plastfilm, og lad dem stå køligt i cirka 30 min.



Smelt den hvide chokolade over vandbad, og dyp 6 af plastikpindene i den smeltede chokolade, så ca. 2 cm af pinden er dækket af chokolade. Tryk forsigtigt en pind ind i midten af hver afkølede kagekugle. Dyp kagekuglen i den smeltede chokolade. Dæk hele kagekuglen med chokolade. Smelt nu den lyse chokolade og følg samme fremgangsmåde med den anden halvdel af kagekuglerne og den anden halvdel af plastikpindene.



Sæt pindene i et glas eller på et stykke flamingo, og lad cakepopsene stivne.

3

Pynt

Pynt cakepops'ene med krymmel efter ønske og evt. dekorationsfigurer. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Tip

Du kan også dyppe dine cakepops i krymmel eller chokoflager. Brug en ekstra skål. Dyp hver enkelt cakepop i chokolade, hold den ind over skålen, og drys krymmel på den. Saml det tilbageværende krymmel i skålen, og brug det til at pynte den næste cakepop med.

Næringsindhold til opskriften Cakepops med chokolade og krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2165kJ
517kcal
1930kJ
461kcal
Fedt 30.01g 26.80g
Kulhydrat 56.28g 50.25g
Protein 5.66g 5.06g