Chokoladedrøm med marengstoppe

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En drøm af en chokoladekage! Den består af chokoladebunde og hvid chokoladecreme, overtrukket med fondant og pyntet med chokoladeganache og marengstoppe.

12 - 14 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladedrøm med marengstoppe

Redskaber:

håndmixer
2 Dr. Oetker Retro springforme; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
fondant udglatter

Hvid chokoladecreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
5 dl piskefløde
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
300 g hvid chokolade

Marengstoppe:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , evt.

Chokoladekage:

150 g mørk chokolade
1 dl mælk
250 g blødt smør
250 g sukker
2 ½ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
½ tsk. salt
6 æg str. M/L
300 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
300 g creme fraiche 18%

Overtræk:

500 g hvid fondant

Chokoladeganache og pynt:

100 g mørk chokolade
2 spsk. piskefløde
2 spsk. smør
1 tsk. Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Lav den hvide chokoladecreme dagen i forvejen, da den skal stå mindst 12 timer på køl. Det kan også være en fordel at lave marengstoppene dagen inden, så de er klar til brug, opbevar dem i en lufttæt beholder.

1

Hvid chokoladecreme

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter.


Hak chokoladen fint. Varm fløden og Vanilla Paste op til kogepunktet, tag gryden af komfuret og rør den hvide chokolade i. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Klem husblas fri for vandet og opløs det i den varme blanding. Hæld chokoladecremen over i en skål og sæt den i køleskabet i mindst 12 timer. Cremen skal være gennemkold før den piskes, ellers vil man ikke kunne piske den luftig.

2

Marengstoppe

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Det er vigtigt at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed, derefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen skal være luftig og stiv. Rør evt. lidt Concentrated Red Colour i, alt eller noget af, marengsen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt marengsen i forskellige toppe på en bageplade med bagepapir.

Bag marengsene i 60-90 minutter alt afhængig af, hvor store marengstoppene er. Lad dem køle af på bagepladen.

3

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 ºC traditionel varme.

Hak chokoladen groft. Varm mælk op i en gryde, tilsæt chokoladen og rør til den er blandet helt med mælken.
 

Rør smør, sukker, Vanilla Paste og salt lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg, ca. 30 sekunder. 


Bland mel, kakao og bagepulver i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt creme fraiche og chokolade-mælke blandingen og rør hurtigt dejen sammen.

Fordel dejen i to smurte springforme (ø 20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagerne på den nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne køle let, befri dem derefter fra formene og lad dem køle helt af på en rist.

4

Samling og overtræk

Del hver af kagebundene i to således, at der nu er fire kagebunde. 


Pisk kort den kolde, hvide chokoladecreme igennem, så den bliver luftig. Læg én af kagebundene på et serveringsfad (kom gerne en kagering eller ringen til en af springformene omkring kagen, så er det nemmere at få et skarpt udtryk). Fordel 1/4 af den hvide chokoladecreme på bunden. Læg den næste lagkagebund ovenpå og gentag processen, slut af med en bund. Smør den sidste 1/4 af cremen ud på toppen og siden af kagen. 

Rul fondanten ud i et tynd lag, brug evt. lidt majsstivelse eller flormelis for at undgå at fondanten klistre til bordet. Læg fondanten over kagen, træk og glat forsigtigt fondanten, så der ikke er nogle buler og kanter på overfladen. Der kan med fordel bruges en fondant udglatter

5

Chokoladeganache og pynt

Kom chokoladen, fløde, smør og flydende glukose i en kasserolle og smelt det forsigtigt ved svag varme. Lad ganachen køle let af, så den tykner en smule.


Hæld chokoladeganachen på toppen af kagen og spred den forsigtigt ud til kanterne. Lad glasuren løbe lidt ned ad siderne på kagen. Pynt kagen med marengstoppe, Chocolate Silver Pearls og andet krymmel efter ønske.

Tip

Du kan også bruge en stjernetyl til at sprøjte fine marengstoppe, for et lidt anderledes udtryk.

Næringsindhold til opskriften Chokoladedrøm med marengstoppe

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4250 kJ
1015 kcal
1302 kJ
311 kcal
Fedt 55.25 g 16.95 g
Kulhydrat 111.19 g 34.11 g
Protein 11.62 g 3.56 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: