Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Chokoladekage med juletræer

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker intens chokoladekage pyntet med mousse juletræer for en anderledes julekage. Drys med stjerner eller sølvkrymmel og lav et lille snelandskab.

12 - 16 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage med juletræer

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Chokoladekage:

175 g smør
200 g grofthakket mørk chokolade
7 æggeblommer str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
300 g sukker
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 dl vand
100 g hvedemel
½ tsk. salt
5 æggehvider str. M/L

Vaniljemousse og pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Rainbow Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° C traditionel varme.

1

Chokoladekage

Smelt smør og chokolade over vandbad og køl blandingen ned til stuetemperatur.



Pisk æggeblommer, vaniljeekstrakt og sukker sammen, til en luftig æggesnaps.


Rør kakaopulver og vand sammen i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre et kort øjeblik ved svag varme.


Kom sigtet hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen og vend dejen sammen.


Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen.


Smør en springform (ø 22 cm) med fedtstof, og drys med lidt kakao så bund og sider er dækket. Hæld dejen i formen.


Bag kagen i 30-40 minutter i midten af ovnen til den er gennembagt i siderne og stadig blød i midten. Afkøl kagen helt på en bagerist.

2

Vaniljemousse og pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Vend Concentrated Green Colour i moussen.


Fyld vaniljemoussen i en sprøjtepose med en lille lukket stjernetyl (ø 8 mm). Sprøjt moussen i toppe på den afkølede kage, så det ligner små juletræer. Pynt med stjernekrymmel.

Tips

Opbevar kagen i køleskabet.


Kagen kan også bages i en bradepande (20 x 30 cm), i 20-25 minutter, skæres ud i firkanter og pyntes.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage med juletræer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1591 kJ
380 kcal
1407 kJ
336 kcal
Fedt 20.97 g 18.56 g
Kulhydrat 39.82 g 35.24 g
Protein 6.41 g 5.67 g