Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladekage med juletræer

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker intens chokoladekage fint pyntet med juletræer for en anderledes julekage. Drys med stjerner eller sølvkrymmel og lav et lille snelandskab.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage med juletræer

Redskaber:

springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 8 mm

Dejen:

175 g smør
200 g god mørk chokolade
7 æggeblommer str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
300 g sukker
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 dl vand
100 g hvedemel
½ tsk. salt
5 æggehvider str. M/L

Topping og pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Stjernekrymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180° C traditionel varme.

2

Dejen

Smelt smør og chokolade over vandbad og køl blandingen ned til stuetemperatur.

Pisk æggeblommer, vaniljeekstrakt og sukker sammen.

Rør kakaopulver og vand sammen i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre et kort øjeblik ved svag varme.

Vend sigtet hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen og rør til dejen er jævn.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen.

3

Smør springformen med fedtstof, og drys med lidt kakao så bund og sider er dækket. Hæld dejen i formen.

Bag kagen i 30-40 minutter i midten af ovnen til den er gennembagt i siderne og stadig blød i midten. Afkøl kagen helt på en bagerist.

4

Topping og pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til toppingen er luftig. Rør ca. 0,5 tsk. Concentrated Green Colour i moussen.

Fyld toppingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den på de afkølede kager så det ligner juletræer. Pynt med stjernekrymmel.

Kagen opbevares i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen kan også bages i en bradepande, 20x30 cm, i 20-25 min., skæres ud i firkanter og pyntes.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage med juletræer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1566kJ
374kcal
1583kJ
378kcal
Fedt 20.79g 21.00g
Kulhydrat 40.15g 40.56g
Protein 5.98g 6.05g