Flag

Studenterbrød

15 - 18 portioner
Middelsvær
240 minutter
Hjemmelavet studenterbrød er bare meget bedre end dem, man køber hos bageren. Tryl dine kagerester om til disse lækre studenterbrød.
Du kender nok studenterbrød fra bageren, men hvorfor ikke prøve at lave dem selv? Den populære kage består af en mørdejsbund smurt med et tyndt lag marmelade og toppet med en dejlig snasket romkuglemasse og til sidst en sød glasur. Hvis du har nogle kagerester ligende i fryseren er de perfekt at ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
kagerulle
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Mørdejsbund
150 ghvedemel
50 gflormelis
80 gkoldt smør
1 knsp.fint salt
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Romkuglemasse
800 gfærdig kage fx kagerester af roulade, mazarin- eller chokoladekage
40 ghindbærmarmelade (cremet)
2 spsk.kakao
38 mlDr. Oetker Romaroma (1 hel flaske)
3 - 4 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
50 ghindbærmarmelade (cremet) - til at smøre på mørdejsbunden
Pynt
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Choco Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Romaroma (1 hel flaske)
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Choco Mix
1

Mørdejsbund

150 ghvedemel
50 gflormelis
80 gkoldt smør
1 knsp.fint salt
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kør mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens i en foodprocessor. Saml dejen med æg og vaniljepasta. Ælt dejen hurtigt sammen og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og kom den i fryseren til den er gennemkold.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 18 x 28 cm, så den passer i formen. Kom mørdejen i en rektangular form (18 x 28 cm) med bagepapir i bunden og prik dejen med en gaffel.

Bag mørdejsbunden i midten af ovnen i 10-15 minutter til den er gylden og færdigbagt. Køl den af i formen.

Bagetid: 10 - 15 Minutes

2

Romkuglemasse

800 gfærdig kage fx kagerester af roulade, mazarin- eller chokoladekage
40 ghindbærmarmelade (cremet)
2 spsk.kakao
38 mlDr. Oetker Romaroma (1 hel flaske)
3 - 4 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
50 ghindbærmarmelade (cremet) - til at smøre på mørdejsbunden

Kom kageresterne i en skål og tilsæt hindbærmarmelade, kakao, Romaroma og Mandelaroma og rør med en håndmixer med dejkroge til massen er ensartet. 

Smør mørdejsbunden med et tyndt lag marmelade og fordel derefter romkuglemassen over bunden. Glat den jævnt ud.

3

Pynt

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Choco Mix

Hæld indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand. Rør rundt et øjeblik så glasuren får en ensartet konsistens. 

Fordel glasuren på studenterbrøddet med en lille paletkniv og drys med Choco Mix krymmel. Lad kagen sætte sig et par timer i køleskabet. Skær studenterbrødene ud i passende stykker.


Tips
Picture - Studenterbrød web step

Mørdejen kan også laves i hånden. Smuldr mel, flormelis, koldt smør og salt sammen og saml dejen med æg og vaniljepasta.

Hvis du ikke har en firkantet springform, så løft forsigtigt mørdejsbunden ud af den firkantet form du bruger, kom husholdningsfilm i og læg bunden tilbage, inden du kommer romkuglemassen over. På denne måde kan du nemmere få den færdige kage ud af formen.

Pynt fadet med flag og studenterhuer - og så er det da en helt perfekt kage at servere til de nybagte studenter.