Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladelagkage med banan - uden gluten og laktose

Opskriften på klassisk chokoladelagkage med banan, her i en udgave uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter Laktosefri Laktosefri Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladelagkage med banan - uden gluten og laktose

Redskaber:

springform; ø 22 cm

Lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
3 spsk. kakao
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri mælk
2 - 3 bananer
75 g mørk laktosefri chokolade

Pynt:

250 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
0,5 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Choco Mix , fx Dr. Oetker Neon Mix
2,5 dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en elpisker i 4-5 minutter. I en skål blandes kartoffelmel, rismel, kakao og bagepulver godt sammen og sigtes derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3, så du får 3 lagkagebunde.

3

Fyld

Tilbered cremen som anvist på pakken efter fremgangsmåden for almindelig kagecreme og ikke bagestabil kagecreme. I stedet for letmælk anvender du laktosefri minimælk. Efter 20 minutter i køleskabet røres cremen kort igennem inden brug. Skær bananen i skiver og hak chokoladen.

Læg den nederste bund på et fad, fordel halvdelen af bananerne på bunden og smør derefter halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af chokoladen oven på kagecremen. Læg herefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer før servering.

4

Pynt

Lige inden servering pyntes kagen. Rør en glasur af sigtet flormelis og varmt vand. Tag ¼ af glasuren fra og bland den med blå konditorfarve. Smør den hvide glasur på kagen og pynt straks med krymmel. Kom den blå glasur i en frysepose og klip et meget lille hul. Så kan du skrive "Tillykke" med glasuren. Pisk fløden til skum og smør den på kanten af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips og tricks

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering.