Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladelagkage med banan - uden gluten og laktose

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Opskriften på klassisk chokoladelagkage med banan, her i en udgave uden gluten og laktose.

10 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladelagkage med banan - uden gluten og laktose

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm

Glutenfri kakao lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
3 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Glutenfri og laktosefri kagefyld:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri letmælk
2 - 3 bananer
75 g laktosefri, mørk chokolade

Pynt:

250 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
½ tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Super Hero
2 ½ dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Glutenfri kakao lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel, kakao og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Kom et stykke stanniol over kagen, hvis den er ved at få for meget farve og stadig mangler lidt tid i ovnen før den er færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i tre, så der bliver tre lige tykke lagkagebunde.

2

Glutenfri og laktosefri kagefyld

Hæld indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt laktosefri minimælk. Pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter ved høj hastighed. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. 


Skær bananen i skiver og hak chokoladen. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.

Læg den nederste lagkagebund på et fad, fordel halvdelen af bananerne på bunden og smør derefter halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af chokoladen ovenpå kagecremen. Læg herefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer på køl før servering.

3

Pynt

Pynt lagkagen lige inden servering. Sigt flormelis i en skål og tilsæt kogende vand og rør til en ensartet glasur. Tag ¼ af glasuren fra og bland den med blå konditorfarve. Smør den hvide glasur på toppen af kagen og pynt straks med krymmel. 


Kom den blå glasur i en frysepose eller sprøjtepose og klip et meget lille hul. Brug den blå glasur til at skrive på kagen. 


Pisk fløden til skum og smør den på kanten af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.


Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at pynte med kort inden servering.


Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Chokoladelagkage med banan - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1825kJ
436kcal
950kJ
227kcal
Fedt 15.32g 7.98g
Kulhydrat 64.83g 33.76g
Protein 8.20g 4.27g