Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citronmåne - Jeres yndlingskager

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En blød og lækker kage med en frisk smag af citron. En favorit kage hos os danskere!

12 - 16 portioner

nem 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronmåne - Jeres yndlingskager

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 æg str. M/L
4 spsk. citronsaft
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ dl mælk

Citronglasur:

100 g flormelis
3 spsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve eller Concentrated Yellow Colour
2 tsk. vand

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Citronkage med mandler

Pisk smør, sukker og citronskal sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt citronsaft, hakkede mandler, sigtet hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og rør det i sammen med mælken.

Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter.Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl citronmånen på en bagerist.

2

Citronglasur

Kom flormelis, citronsaft, gul farve og vand i en skål. Rør det sammen til en glasur, juster med vand, hvis nødvendigt. 


Fordel glasuren over citronmånen, pynt evt. med krymmel.

Tips

Citronmånen kan også laves som fine cupcakes. Fordel bare dejen i muffinforme og bag dem 20-25 minutter.


Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Eller prøv vores opskrift på Nem Citronmåne, her bliver det lækre glasurpulver brugt både som sukkeret i kagen og til glasur på toppen.

Note

Marguerit blomsterne er desværre udgået af vores dekorationssortiment.

Næringsindhold til opskriften Citronmåne - Jeres yndlingskager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1009kJ
241kcal
1574kJ
376kcal
Fedt 11.86g 18.54g
Kulhydrat 29.69g 46.40g
Protein 3.16g 4.93g