Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Citronmåne - Jeres yndlingskager

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En blød og lækker kage med en frisk smag af citron. En favorit kage hos os danskere!

12 - 16 portioner

nem 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronmåne - Jeres yndlingskager

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 æg str. M/L
4 spsk. citronsaft
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ dl mælk

Citronglasur:

100 g flormelis
3 spsk. citronsaft
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve eller Concentrated Yellow Colour
2 tsk. vand

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Citronkage med mandler

Pisk smør, sukker og citronskal sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt citronsaft, hakkede mandler, sigtet hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og rør det i sammen med mælken.

Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter.Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl citronmånen på en bagerist.

2

Citronglasur

Kom flormelis, citronsaft, gul farve og vand i en skål. Rør det sammen til en glasur, juster med vand, hvis nødvendigt. 


Fordel glasuren over citronmånen, pynt evt. med krymmel.

Tips

Citronmånen kan også laves som fine cupcakes. Fordel bare dejen i muffinforme og bag dem 20-25 minutter.


Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Eller prøv vores opskrift på Nem Citronmåne, her bliver det lækre glasurpulver brugt både som sukkeret i kagen og til glasur på toppen.

Note

Marguerit blomsterne er desværre udgået af vores dekorationssortiment.

Næringsindhold til opskriften Citronmåne - Jeres yndlingskager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1005 kJ
240 kcal
1570 kJ
375 kcal
Fedt 11.86 g 18.54 g
Kulhydrat 29.71 g 46.43 g
Protein 3.16 g 4.93 g