Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Citrontærte

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassisk citrontærte på mørdej og med fyld, der på én gang er sødt og syrligt – lige som en citrontærte skal være!

10 - 12 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrontærte

Redskaber:

kagerulle
tærteform; ø 24 cm

Mørdej:

165 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk. sukker
125 g smør
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk

Citronfyld:

100 g smør
6 æggeblommer str. M/L
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
saft fra 1 citron

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg og mælk, tilsæt kun mælken hvis dejen er lidt tør i det. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Læg et stykke bagepapir ovenpå bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. 

Skru ovnen ned på 130 °C traditionel varme.

2

Citronfyld

Smelt smørret og lad det køle lidt af. 


Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Pisk fintrevet citronskal og citronsaft i æggeblandingen. Pisk derefter det let afkølede smør i blandingen.

Fjern forsigtigt bagepapir og bønner fra den forbagte tærtebund. Hæld fyldet i tærtebunden. Bag tærten yderligere i 25-30 minutter. Servér tærten afkølet, evt. drysset med lidt revet citronskal eller lidt citronmelisse. 

Næringsindhold til opskriften Citrontærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1566 kJ
374 kcal
1888 kJ
451 kcal
Fedt 23.48 g 28.29 g
Kulhydrat 35.67 g 42.98 g
Protein 4.98 g 6.01 g