Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citrontærte

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrontærte

Tærteform; Ø 22 cm:

Mørdej:

165 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk. sukker
125 g smør
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk

Fyld:

100 g smør
6 æggeblommer str. M/L
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
Saft fra 1 citron

preparation

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er let gylden. Skru ovnen ned på 130° traditionel varme.

3

Fyld

Smelt smørret og sæt det til afkøling. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Pisk først citronskal og citronsaft, dernæst det let afkølede smør i æggeblandingen.

Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten yderligere i 25-30 minutter.

Tips og tricks

Man kan med fordel dække tærtebund og væg med et stykke sølvpapir, inden den forbages, og fylde formen med tørret ris, linser eller lign. Dette gør, at kanten på tærten står pænere og ikke falder sammen, når den bages. Fjern sølvparpiret og gem risene til næste gang.

Næringsindhold til opskriften Citrontærte

PER PORTION / STYK PER 100 G / ML
Energi 1566kJ
374kcal
1888kJ
451kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 36g 43g
Protein 0g 0g