Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citrontærte

Klassisk citrontærte på mørdej og med fyld, der på én gang er sødt og syrligt – lige som en citrontærte skal være!

10 - 12 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrontærte

Redskaber:

tærteform; ø 24 cm
kagerulle

Mørdej:

165 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 tsk. sukker
125 g smør
1 æg str. M/L
1 spsk. mælk

Fyld:

100 g smør
6 æggeblommer str. M/L
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 3 ubehandlede citroner
saft fra 1 citron

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 min.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Ved forbagning kan dejen dækkes med bagepapir, der fyldes med bagebønner eller linser (disse kan genbruges).
Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 min. til den er let gylden. Skru ovnen ned på 130 °C traditionel varme.

2

Fyld

Smelt smørret og sæt det til afkøling. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Pisk først citronskal og citronsaft, dernæst det let afkølede smør i æggeblandingen.

Fjern bønner og bagepapir fra den forbagte tærtebund. Hæld fyldet i tærtebunden. Bag tærten yderligere i 25-30 min. Servér tærten let afkølet, evt. drysset med lidt revet citronskal eller nogle kviste citronmelisse. 

Næringsindhold til opskriften Citrontærte

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1566kJ
374kcal
1888kJ
451kcal
Fedt 23.48g 28.29g
Kulhydrat 35.67g 42.98g
Protein 4.98g 6.01g