Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

Inspireret af den berømte franske pandekage-dessert "crepes suzette", her i en moderne fortolkning med appelsincreme af hvid chokolade og et strejf af rom.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
sprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Appelsincreme med romaroma:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. Dr. Oetker Romaroma
4 dl piskefløde
1 dl friskpresset appelsinsaft
150 g hvid chokolade , fint hakket
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin

Pandekagedej:

4,5 dl sødmælk
0,5 dl øl
130 g rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 g smeltet smør
6 æg str. M/L
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin
2 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
300 - 400 g hvedemel
smør til stegning

Karamelfyld:

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Pynt:

Dr. Oetker Mandelsplitter
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 5. maj kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1,5 time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Derudover er det også muligt at tilkøbe pandekagepande, stjernetyl og andet udstyr, hvis du mangler det derhjemme.

1

Appelsincreme med romaroma

Læg husblas i blød i koldt vand. Riv skallen af to appelsiner og gem den ene halvdel til pandekagedejen, den anden skal bruges om lidt. Pres saften fra appelsinerne og mål 1 dl af. 

Kom romaroma, piskefløde og appelsinsaft i en kasserolle og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme blanding over den hvide chokolade ad tre omgange. Rør imellem hver omgang indtil al chokoladen er smeltet og massen er ensartet. Vrid husblassen fri for vand. Rør den i den varme chokoladeblanding til husblassen er opløst. Rør vaniljepasta og fintrevet appelsinskal i massen. Hæld cremen i en frysepose, og kom den i fryseren indtil den er gennemkold, dette tager ca. 1 time.
 
Imens laves pandekagerne.

2

Pandekagedej

Bland alle ingredienser på nær melet og pisk dem sammen med en håndmixer. Sigt melet i blandingen, start med 300 g. Tilsæt mere mel indtil blandingen får en lind konsistens, det er ikke sikkert at al melet skal bruges. Pisk dejen grundigt indtil der ikke er flere klumper i. 
 
Varm en stegepande op og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagerne ved moderat varme på begge sider. Lad dem køle helt af inden kagen samles.

3

Samling

Kom den afkølede romcreme i en skål og pisk den op med en håndmixer, indtil den får samme konsistens som fast flødeskum. Tag 1/3 del af cremen fra og kom det i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl, dette skal bruges til at pynte kagen. 
 
Kom en pandekage på et serveringsfad. Smør hele pandekagen med et meget tyndt lag af romcremen. Kom lidt Toffee Dessertsauce på og læg derefter den næste pandekage ovenpå. Fortsæt på denne måde indtil alle pandekagerne er brugt eller der ikke er mere creme.

4

Pynt

Tag sprøjteposen med cremen og sprøjt dutter på toppen af kagen.


Rist mandelsplitterne på en pande til de får en let gylden farve. Drys kagen med de ristede mandelsplitter og lidt revet appelsinskal. 

Tip:
Hvis du ønsker en skarp kant på kagen, så brug en kagering som udstikker på hver tilbredte pandekage. På den måde bliver alle pandekagerne lige store og du får et mere ensartet resultat, når du samler kagen. 

Næringsindhold til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2964kJ
708kcal
1336kJ
319kcal
Fedt 40.11g 18.07g
Kulhydrat 73.74g 33.21g
Protein 12.40g 5.58g