Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Inspireret af den berømte franske pandekage-dessert "crepes suzette", her i en moderne fortolkning med appelsincreme af hvid chokolade og et strejf af rom.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stjernetyl, flerrillet

Appelsincreme med romaroma:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. Dr. Oetker Romaroma
4 dl piskefløde
1 dl friskpresset appelsinsaft
150 g hvid chokolade , fint hakket
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin

Pandekagedej:

4 ½ dl sødmælk
½ dl øl
130 g rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 g smeltet smør
6 æg str. M/L
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin
2 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
300 - 400 g hvedemel
smør til stegning

Karamelfyld:

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Pynt:

Dr. Oetker Mandelsplitter
frisk appelsinskal af 1 hel appelsin

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine.

1

Appelsincreme med romaroma

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Riv skallen af to appelsiner, sæt halvdelen tilside til pandekagedejen, den anden skal bruges om lidt. Pres saften fra appelsinerne og mål 1 dl af. 

Kom romaroma, piskefløde og appelsinsaft i en kasserolle og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme blanding over den hakkede hvide chokolade ad tre omgange. Rør imellem hver omgang indtil al chokoladen er smeltet og massen er ensartet. Klem husblassen fri for vand. Rør den i den varme chokoladeblanding til husblassen er opløst. Rør vaniljepasta og fintrevet appelsinskal i. Hæld cremen i en frysepose, og kom den i fryseren indtil den er gennemkold, dette tager ca. 1 time. Imens laves pandekagerne.

2

Pandekagedej

Bland alle ingredienser pånær melet og pisk det sammen med en håndmixer. Sigt melet i blandingen, start med 300 g. Tilsæt mere mel indtil blandingen får en lind konsistens, det er ikke sikkert at al melet skal bruges. Pisk dejen grundigt indtil der ikke er flere klumper i. 
 
Varm en stegepande op på middel varme og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagerne ved moderat varme på begge sider. Lad dem køle helt af inden kagen samles.

3

Samling

Kom den afkølede romcreme i en skål og pisk den op med en håndmixer, indtil den får samme konsistens som fast flødeskum. Tag 1/3 del af cremen fra og kom det i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl, dette skal bruges til at pynte kagen. 
 
Kom en pandekage på et serveringsfad. Smør hele pandekagen med et meget tyndt lag af romcremen. Kom lidt Toffee Dessertsauce på og læg derefter den næste pandekage ovenpå. Fortsæt på denne måde indtil alle pandekagerne er brugt eller der ikke er mere creme.

4

Pynt

Tag sprøjteposen med cremen og sprøjt dutter på toppen af kagen.

Rist mandelsplitterne på en pande til de får en let gylden farve. Drys kagen med de ristede mandelsplitter og lidt revet appelsinskal. 

Tip

Hvis du ønsker en skarp kant på kagen, så brug en kagering som udstikker på hver tilberedte pandekage. På den måde bliver alle pandekagerne lige store og du får et mere ensartet resultat, når du samler kagen. 

Næringsindhold til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2680 kJ
640 kcal
1340 kJ
320 kcal
Fedt 39.25 g 19.62 g
Kulhydrat 59.39 g 29.69 g
Protein 11.89 g 5.95 g