Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Glutenfri cupcakes med kokos og lemonfyld, pyntet med de smukkeste blomster af smørcreme. Se hvordan du laver blomsterne på Kagerullens Youtube-kanal.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker silikonespartel - lille
Dr. Oetker Ternede Muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 8 mm

Kokosdej:

180 g smør , stuetempereret
3 æg str. M/L , stuetempereret
180 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
50 g kokosmel
½ tsk. salt
100 g hvid chokolade (chips eller grofthakket)
Dr. Oetker Ternede Muffinforme

Lemon-fyld:

lemoncurd

Smørcreme til blomster:

1 dl vand
1 dl citronsaft
400 g sukker
500 g smør , stuetemperatur
2 pasteuriserede æggeblommer
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kokosdej

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og stil det kort til afkøling. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citronskal luftigt. Rør det afkølede smør i dejen. Bland mandelmel, kokosmel og salt i en separat skål og vend det i æggemassen lidt af gangen. Vend til sidst hvid chokolade i dejen.


Fordel dejen i muffinformene. Husk at røre i dejen imens så chokoladen bliver fordelt, og stil kagerne i ovnen straks efter, at dejen er fordelt.


Bag kagerne i ovnen i 20-22 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle en smule på en bagerist.

2

Lemon-fyld

Fyld kagerne med lemoncurd mens de stadig er lune. Brug evt en sprøjtepose med fyldetyl. Fyld den med lemoncurd og sprøjt forsigtigt curden ind i cupcakesne fra oven. På den måde dækkes hullet af smørcreme efterfølgende.
Lad kagerne køle helt af.

3

Smørcreme til blomster

Vand, citronsaft og sukker bringes i kog til sukkeret er helt opløst. Tag det af varmen. Når sukkermassen er kølet lidt af skal den på køl indtil den er helt køleskabskold. Det er vigtigt at sukkermassen er rigtig køleskabskold, ellers risikeres at smørcremen bliver for flydende.


Pisk smørret i cirka 10 min. til det er luftigt og hvidt. Hæld langsomt den afkølede sukkermasse ned i smørret i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Pisk derefter de pasteuriserede æggeblommer i massen. Så er smørcremen klar til indfarvning.



Der er flere måder at pynte cupcakes på, kun fantasien sætter grænser. 
Hvis et mere simpelt udseende ønskes brug da en sprøjtepose med stjernetylle til at lave fine roser i forskellige farver. 


Hvis roser og krysantemum ønskes (som på billedet), følges vejledningen på Kagerullens YouTube-kanal . Her oplyses det også, hvilke tyller der bruges til at lave blomsterne med.



Fordel smørcremen i fire skåle. Tilsæt ca. 10 dråber rød konditorfarve i den ene skål; ca. 5 dråber rød konditorfarve i den anden skål; ca. 10 dråber rød og 5 dråber blå konditorfarve i den tredje skål og ca. 10 dråber grøn konditorfarve i den fjerde skål. Rør rundt til farverne er jævnt fordelt i smørcremen.



Start med at klippe små firkanter af bagepapir, som blomsterne kan laves på. Læg en smule smørcreme på en blomsternål og placer derefter et stykke bagepapir ovenpå – dermed undgås det at bagepapiret rykker sig mens blomsterne laves. Fordel smørcremen til blomsterne i sprøjteposer med hver deres tylle. Form roser og krysantemum på bagepapiret. Fremgangsmetoden er lettere at se på Yotube-videoen. Sæt blomsterne på frost i ca. 15 minutter, så smørret stivner og blomsterne på den måde bliver lettere at arbejde med.


Placer de fine blomster på cupcakesne. Bladene sprøjtes direkte på kagen, der hvor det passer.

Næringsindhold til opskriften Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2587 kJ
618 kcal
1993 kJ
476 kcal
Fedt 46.94 g 36.11 g
Kulhydrat 46.00 g 35.38 g
Protein 4.11 g 3.16 g