Cupcakes uden gluten med blomster | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Glutenfri cupcakes med kokos og lemonfyld, pyntet med de smukkeste blomster af smørcreme. Se hvordan du laver blomsterne på Kagerullens Youtube-kanal.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes uden gluten med blomster | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker silikonespartel - lille
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker fylde tyl; ø 4 mm
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm

Kokosdej:

180 g smør stuetempereret
3 æg str. M/L stuetempereret
180 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
50 g kokosmel
½ tsk. salt
100 g hvid chokolade (chips eller grofthakket)

Lemon-fyld:

lemoncurd

Smørcreme til blomster:

1 dl vand
1 dl citronsaft
400 g sukker
500 g smør stuetemperatur
2 pasteuriserede æggeblommer
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kokosdej

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og stil det kort til afkøling. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citronskal luftigt. Rør det afkølede smør i dejen. Bland mandelmel, kokosmel og salt i en separat skål og vend det i æggemassen lidt af gangen. Vend til sidst hvid chokolade i dejen.


Fordel dejen i muffinformene. Husk at røre i dejen imens så chokoladen bliver fordelt, og stil kagerne i ovnen straks efter, at dejen er fordelt.


Bag kagerne i ovnen i 20-22 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle en smule på en bagerist.

2

Lemon-fyld

Fyld kagerne med lemoncurd mens de stadig er lune. Brug evt en sprøjtepose med fyldetyl. Fyld den med lemoncurd og sprøjt forsigtigt curden ind i cupcakesne fra oven. På den måde dækkes hullet af smørcreme efterfølgende.
Lad kagerne køle helt af.

3

Smørcreme til blomster

Vand, citronsaft og sukker bringes i kog til sukkeret er helt opløst. Tag det af varmen. Når sukkermassen er kølet lidt af skal den på køl indtil den er helt køleskabskold. Det er vigtigt at sukkermassen er rigtig køleskabskold, ellers risikeres at smørcremen bliver for flydende.


Pisk smørret i cirka 10 min. til det er luftigt og hvidt. Hæld langsomt den afkølede sukkermasse ned i smørret i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Pisk derefter de pasteuriserede æggeblommer i massen. Så er smørcremen klar til indfarvning.



Der er flere måder at pynte cupcakes på, kun fantasien sætter grænser. 
Hvis et mere simpelt udseende ønskes brug da en sprøjtepose med stjernetylle til at lave fine roser i forskellige farver. 


Hvis roser og krysantemum ønskes (som på billedet), følges vejledningen på Kagerullens YouTube-kanal . Her oplyses det også, hvilke tyller der bruges til at lave blomsterne med.



Fordel smørcremen i fire skåle. Tilsæt ca. 10 dråber rød konditorfarve i den ene skål; ca. 5 dråber rød konditorfarve i den anden skål; ca. 10 dråber rød og 5 dråber blå konditorfarve i den tredje skål og ca. 10 dråber grøn konditorfarve i den fjerde skål. Rør rundt til farverne er jævnt fordelt i smørcremen.



Start med at klippe små firkanter af bagepapir, som blomsterne kan laves på. Læg en smule smørcreme på en blomsternål og placer derefter et stykke bagepapir ovenpå – dermed undgås det at bagepapiret rykker sig mens blomsterne laves. Fordel smørcremen til blomsterne i sprøjteposer med hver deres tylle. Form roser og krysantemum på bagepapiret. Fremgangsmetoden er lettere at se på Yotube-videoen. Sæt blomsterne på frost i ca. 15 minutter, så smørret stivner og blomsterne på den måde bliver lettere at arbejde med.


Placer de fine blomster på cupcakesne. Bladene sprøjtes direkte på kagen, der hvor det passer.

Næringsindhold til opskriften Cupcakes uden gluten med blomster | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2600 kJ
621 kcal
2001 kJ
478 kcal
Fedt 44.70 g 34.38 g
Kulhydrat 45.51 g 35.01 g
Protein 4.21 g 3.24 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: