Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Dansk kringle

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske danske kringle smager fantastisk til eftermiddagskaffen, eller måske til en fødselsdags brunch.

20 - 22 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dansk kringle

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej med kardemomme:

400 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
125 g koldt smør
1 dl mælk
25 g gær
2 æg str. M/L

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk
50 g rosiner
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)

Pynt:

æg til pensling
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej med kardemomme

Bland 2/3 af melet, kardemomme og vaniljesukker sammen i en skål og smuldr smør heri indtil konsistensen er som rasp.

Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarme. Opløs gæren i mælken, tilsæt æggene og rør dem godt ud i blandingen. Rør gærblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen let sammen, tilsæt resten af melet efter behov. Det er ikke sikkert det hele skal bruges, dejen skal være er blød og smidig. Kom et stykke plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 45 minutter.

2

Kagecreme og pynt

Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk med et piskeris i et 1 minut. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter.

Ælt dejen kort sammen, del den i to og tril dem til lange pølser. Rul pølserne flade med en kagerulle, så de er ca. ½ cm tykke. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir. 

Rør kagecremen kort igennem og fordel den i en stribe midt på hver dejstrimmel. Drys med rosiner og sukat. Fold siderne ind over fyldet, fyldet behøver ikke at være helt dækket af dejen. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager og perlesukker. Lad kringlerne hæve lunt i ca. 30 minutter. 

3

Afbagning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Bag kringlerne i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, midt i ovnen. Lad kringlerne afkøle let på en bagerist. Servér dem gerne lune.

Tip

Dejen kan også laves i én lang stang, som foldes som en kringle på bagepladen. Den bagte kringle kan fryses, lun den i ovnen inden servering og så er den næsten som nybagt.

Næringsindhold til opskriften Dansk kringle

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 787 kJ
188 kcal
1511 kJ
361 kcal
Fedt 7.09 g 13.64 g
Kulhydrat 26.65 g 51.24 g
Protein 3.94 g 7.57 g