Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Dansk kringle

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske danske kringle smager fantastisk til eftermiddagskaffen.

20 - 22 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dansk kringle

Redskaber:

Dejen:

400 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
125 g koldt smør
2 æg str. M/L
1 dl mælk
25 g gær

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk
50 g rosiner
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)

Pynt:

æg til pensling
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland 2/3 af melet samt kardemomme og vaniljesukker sammen i en skål og smuldr smør heri. Bland ingredienserne sammen til konsistensen er som rasp.

Pisk æggene sammen i en skål. Lun mælken i en gryde, rør gæren i og tilsæt æggene. Rør gærblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen let sammen med resten af melet, til den er blød og smidig. Lad dejen hæve lunt i 45 min.

2

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. og stil den derefter i køleskabet i 20 min.

3

Pynt

Slå dejen ned, del den i to og tril dem til lange pølser. Rul pølserne flade, så de er ½ cm tykke. Fordel kagecremen i en stribe midt på dejstrimlerne og drys med rosiner og sukat. Fold siderne ind over fyldet, pensl med æg og drys med mandelflager og perlesukker.

Læg kringlen med afstand på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt i 30 min. 

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Bag kringlerne i 25-30 min. Lad kringlen afkøle let på en bagerist og servér den lun.

Tip

Dejen kan også laves i én lang stang, som foldes som en kringle på bagepladen. 
Den bagte kringle kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Dansk kringle

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 787kJ
188kcal
1516kJ
362kcal
Fedt 7.09g 13.64g
Kulhydrat 26.64g 51.24g
Protein 3.94g 7.57g