Dansk kringle

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske danske kringle smager fantastisk til eftermiddagskaffen, eller måske til en fødselsdags brunch.

20 - 22 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dansk kringle

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej med kardemomme:

400 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
125 g koldt smør
1 dl mælk
25 g gær
2 æg str. M/L

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk
50 g rosiner
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)

Pynt:

æg til pensling
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej med kardemomme

Bland 2/3 af melet, kardemomme og vaniljesukker sammen i en skål og smuldr smør heri indtil konsistensen er som rasp.

Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarme. Opløs gæren i mælken, tilsæt æggene og rør dem godt ud i blandingen. Rør gærblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen let sammen, tilsæt resten af melet efter behov. Det er ikke sikkert det hele skal bruges, dejen skal være er blød og smidig. Kom et stykke plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 45 minutter.

2

Kagecreme og pynt

Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk med et piskeris i et 1 minut. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter.

Ælt dejen kort sammen, del den i to og tril dem til lange pølser. Rul pølserne flade med en kagerulle, så de er ca. ½ cm tykke. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir. 

Rør kagecremen kort igennem og fordel den i en stribe midt på hver dejstrimmel. Drys med rosiner og sukat. Fold siderne ind over fyldet, fyldet behøver ikke at være helt dækket af dejen. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager og perlesukker. Lad kringlerne hæve lunt i ca. 30 minutter. 

3

Afbagning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Bag kringlerne i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, midt i ovnen. Lad kringlerne afkøle let på en bagerist. Servér dem gerne lune.

Tip

Dejen kan også laves i én lang stang, som foldes som en kringle på bagepladen. Den bagte kringle kan fryses, lun den i ovnen inden servering og så er den næsten som nybagt.

Næringsindhold til opskriften Dansk kringle

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 829 kJ
198 kcal
1135 kJ
271 kcal
Fedt 7.12 g 9.75 g
Kulhydrat 24.81 g 33.98 g
Protein 4.74 g 6.50 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: