til opskriften Den bedste karamel cheesecake | Bag live med Liv Martine
foodprocessor eller minihakker | |
springform; ø 20 cm | |
kageplast |
100 g | smeltet smør , saltet |
200 g | digestive kiks |
85 g | mini karameltern - gem lidt til pynt |
2 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
0,5 dl | sødmælk |
75 g | Dr. Oetker Toffee Dessertsauce |
200 g | flødeost , neutral |
50 g | flormelis |
2 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
2 dl | piskefløde |
3 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
2 dl | koldt vand |
100 g | Dr. Oetker Toffee Dessertsauce |
10 g | hvedemel |
80 g | vand |
25 g | smagsneutral olie |
1 - 2 tsk. | Dr. Oetker Concentrated Violet Colour |
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour |
50 g | digestive kiks |
friske blåbær | |
friske brombær | |
friske solbær | |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls | |
rød skovsyre |
Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage med sammen med Liv Martine søndag den 18. marts 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt. Du kan se livevideoen her på Facebook og her på YouTube.
Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks og karameltern til mel i en foodprocessor. Gem 10-15 karameltern til pynten. Rør smør og kikseblanding sammen.
Foer din springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens du forbereder ostecremen.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Rør sødmælk og Toffee Dessertsauce sammen i en lille gryde og opvarm til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, vrid vandet fra husblas og opløs i karamellen og lad karamelmassen køle let af.
Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. Rør den let afkølede karamelmasse i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren i imens du forbereder geléen.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hæld vand og karamelsauce i en lille gryde. Opvarm til massen er ensartet. Vrid vandet fra husblas og opløs i geléen. Sæt skålen i fryseren i ca. 10 min. Temperaturen skal falde til omkring 35 °C.
Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede karamel gele over kagen. Tag evt. en spiseske og hæld forsigtigt geleen ud over kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 min.
Rør hvedemel, vand, olie, sammen i en skål. Tilsæt Concentrated Violet Colour for at farve blandingen lilla og derefter lidt Concentrated Blue Colour for at "ramme" blåbærrernes farve. Hæld ca. halvdelen af massen ud på en varm pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Lad den afkøle og bræk forsigtigt korallen i mindre stykker.
Pynt kagen med knuste kiks i en halvmåne og placer bær, skovsyre, Fudge Chunks og Chocolate Silver Pearls rundt på halvmånen af kiks og bræk til slut dine koraller i små stykker og sæt på kagen.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2202kJ 526kcal |
1394kJ 333kcal |
Fedt | 34.80g | 22.02g |
Kulhydrat | 48.21g | 30.51g |
Protein | 6.15g | 3.89g |