Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Elegante cupcakes | Kreahjørnet

Gør dine cupcakes elegante ved at bruge forskellige tyller til at sprøjte smørcreme i farver af samme tone. Brug fx en smørcreme i blå toner til babyshower, fødselsdag eller barnedåb, eller eksperimenter selv med smørcreme i andre farver til andre festlige anledninger.

18 - 22 stk.

for let øvede 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Elegante cupcakes | Kreahjørnet

Redskaber:

16-takket stjernetyl
Rosenbladstyl
Lukket stjernetyl
Sprøjteposer
18 - 22 Muffinforme ; i blå toner

Kagedej:

175 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
3 æg str. M/L
350 g hvedemel
0,5 tsk. salt
1,5 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1,5 dl letmælk

Smørcreme på basis af kogt kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
250 g blødt smør
Evt. lidt flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

Om opskriften

Denne opskrift er lavet med en utraditionel opskrift på smørcreme. Vi har baseret smørcremen på en kogt vaniljekagecreme, som tilmed er økologisk. Cremen står skarpt og flot når den sprøjtes ud, og er knap så sød som andre traditionelle smørcremer med masser af flormelis. Tip: Læs hele opskriften igennem inden du starter, da denne opskrift kræver hviletid.

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter eller til at der ikke hænger dej ved en tandstik. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

3

Smørcreme på basis af kogt kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte kagecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Stil cremen på køl 3-4 timer før brug, eller hæld den i en frysepose og læg den fladt i køleskabet, hvis det skal gå hurtigt. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før.

Pisk 250 g stuetempereret smør hvidt. Tilsæt kagecremen lidt ad gangen, det er bedst hvis kagecremen også er stuetemperet ellers er der risiko for at smørcremen skiller. Pisk i ca. 3 minutter, eller til den ønskede konsistens er opnået. Tilsæt evt. lidt flormelis hvis du ønsker et sødere resultat. Del portionen i tre og farv smørcremen med Concentrated Blue Colour i 3 forskellige toner. Kom smørcremen i tre forskellige sprøjteposer med de tre forskellige tyller. Sprøjt forskellige mønstre på kagerne. Se hvordan i videoen foroven i denne opskrift.

4

Pynt

Sæt prikken over i'et ved at pynte med Ocean Mix krymmel og Chocolate Silver Pearls.

Næringsindhold til opskriften Elegante cupcakes | Kreahjørnet

PER PORTION / STYK PER 100 G / ML
Energi 1252kJ
299kcal
1792kJ
428kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g