Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavns snurrer - Snoede boller med appelsin remonce

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Et twist på de klassiske kanelsnurrer – festlig farvet bolledej snoet med appelsinremonce. Perfekte til både fastelavn eller børnefødselsdage.

15 - 18 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavns snurrer - Snoede boller med appelsin remonce

Farvet gærdej:

100 g smeltet smør
½ dl varmt vand
50 g gær
600 g hvedemel
3 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
3 dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Appelsinremonce:

150 g hvidt sukker
150 g blødt smør
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Tilberedning

Tilberedning

1

Farvet gærdej

Smelt smør og lad det køle en smule af. Tilsæt vand og opløs gæren i blandingen. Tilsæt hvedemel, vaniljesukker og mælk. Ælt dejen grundigt.


Del dejen op i 4 lige store portioner. Tilsæt farve efter ønske til hver dejklump og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykker i 30 minutter.

2

Appelsinremonce

Bland sukker, smør og fintrevet appelsinskal sammen til en ensartet masse, lad det stå ude ved stuetemperatur imens dejen hæver færdigt.

3

Snoning

Tænd ovnen på 185 °C varmluft. 


Rul hver af de fire deje ud til  fire rektangler på ca. 35 x 20 cm, som ligges sammen med en 1/3 af remoncen mellem hver plade dej.


Skær 2 cm brede strimler ud fra den brede led. Sno hver strimmel til en spiral. Vrid strimlen rundt om sig selv til der dannes en bolle. Se hvordan i videoen i toppen af opskriften.

4

Bagning

Bag de farverige boller i ca. 12-15 minutter. Server dem lune eller afkølede.

Næringsindhold til opskriften Fastelavns snurrer - Snoede boller med appelsin remonce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1306kJ
312kcal
1763kJ
421kcal
Fedt 13.20g 17.84g
Kulhydrat 38.00g 51.35g
Protein 4.95g 6.69g