Sneglene formes på samme måde som tryksnegle, som vi kender fra bageren og er en traditionel måde at forme disse finske snegle på.Sneglene er fyldt med vaniljecreme, som gør dem ekstra saftige og lækre.
til opskriften Finske blåbærsnegle
standmixer | |
kagerulle |
1 pose | Dr. Oetker Surdej |
550 g | hvedemel |
1 spsk. | stødt kardemomme |
125 g | sukker |
4 dl | lun mælk |
5 g | fint salt |
125 g | blødt smør |
1 brev | Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme |
4 dl | mælk |
200 g | frosne blåbær - gerne vilde blåbær |
2 spsk. | kartoffelmel |
1 | æg til pensling |
perlesukker - svensk eller alm. perlesukker |
Bland indholdet af en pose Surdej, mel, stødt kardemomme og sukker sammen. Tilsæt lunken mælk. Ælt dejen i en standmixer med dejkrog i 5 minutter. Tilsæt salt og blødt smør og ælt i yderligere ca. 5 minutter. Indtil dejen er blød og smidig.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time. Imens dejen hæver forberedes fyldet.
Kom indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt kagecremen på køl i ca. 20 minutter. Rør cremen godt igennem inden brug.
Vend de frosne blåbær med kartoffelmel, vent med at gøre dette lige indtil du er klar til at rulle dejen ud.
Del dejen i to lige store stykker og rul begge stykker på et meldrysset bord ud i en størrelse af ca. 50 x 35 cm.
Fordel vaniljecremen ligeligt mellem de to stykker dej og smør det jævnt ud. Drys med de frosne blåbær. Rul begge stykker dej sammen til en roulade. Skær hver roulade i 10 stykker, så der i alt bliver 20 snegle.
Fordel sneglene på to bageplader beklædt med bagepapir. Sæt sneglene på højkant, så begge de to skæreflader kan ses, altså omvendt af hvordan man plejer at sætte en kanelsnegl. Tag en langskaftet grydeske og tryk langs midten af sneglen, så de to skæreflader trykkes ud til hver sin side, ligesom en tryksnegl.
Dæk sneglene til med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 210 °C varmluft det sidste kvarter af hævetiden.
Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bag bollerne i 15-20 minutter eller indtil de er lysebrune og gennembagte.
Bagetid: 15 - 20 minutter
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
946
kJ
226 kcal |
925
kJ
221 kcal |
Fedt | 6.29 g | 6.16 g |
Kulhydrat | 31.95 g | 31.32 g |
Protein | 5.34 g | 5.24 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: