Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Finske fastelavnsboller

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lidt anderledes, men rigtig lækker fastelavnsbolle. Den er bagt med kardemomme og fyldt med marcipan og vaniljeflødeskum - på svensk kaldes de Semlor

20 - 24 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Finske fastelavnsboller

Redskaber:

Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm
håndmixer

Gærdej med kardemomme:

5 dl mælk
50 g gær
180 g sukker
3 tsk. kardemomme
1 æg
1 tsk. salt
125 g smør
900 - 1100 g hvedemel
æg til pensling
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Fyld af vaniljeflødeskum og marcipan:

4 dl piskefløde
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
300 - 400 g marcipan

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej med kardemomme

Smelt smørret og sæt det til afkøling. 

Lun mælken så den bliver "lillefingervarm" og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter sukker, kardemomme, æg og salt og rør godt rundt. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Kom hvedemel i, men hold noget tilbage. Ælt dejen sammen, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret, det er dog vigtigt at dejen ikke bliver for tør. Den skal være blød og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over og sæt dejen til hævning et lunt sted i 30-45 minutter eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Ælt dejen kort igennem og form den derefter til 20-24 boller. Kom dem på bageplader med bagepapir, kom et fugtigt viskestykke over og lad dem efterhæve i 30-45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med hakkede mandler. Bag bollerne i 12 -16 minutter til de er gyldne og lyder hult, hvis der bankes let på bunden. Afkøl bollerne på en bagerist.

2

Fyld af vaniljeflødeskum og marcipan

Pisk fløden til skum og tilsæt vaniljesukker. Skær marcipanen i tynde skiver, så der er to tynde skiver til hver fastelavnsbolle.

Skær toppen på de afkølede boller af, så der dannes et lille låg. Læg et par tynde skiver marcipan på den nederste halvdel. Kom derefter en klat flødeskum ovenpå marcipanen og læg låget på.

Tips

Du kan også prøve at rive marcipanen groft og vende det i flødeskummet, på denne måde får du et cremefyld, hvor marcipanen er mere inkorporeret.


Som alt andet gærbrød smager bollerne allerbedst den dag de er bagt. Det er en god idé først at komme fyldet i kort tid inden servering.

Næringsindhold til opskriften Finske fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1666kJ
398kcal
1587kJ
379kcal
Fedt 16.40g 15.62g
Kulhydrat 54.36g 51.77g
Protein 7.57g 7.21g