Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Finske fastelavnsboller

En anden, lækker type fastelavnsbolle bagt med kardemomme og fyldt med marcipanskiver og vaniljeflødeskum - på svensk kaldes de "Semlor":

20 - 24 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Finske fastelavnsboller

Redskaber:

håndmixer
bagepensel

Dejen:

5 dl mælk
50 g gær
1 æg
180 g sukker
1 tsk. salt
3 tsk. kardemomme
125 g smør
250 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Fyld:

2 dl piskefløde
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g marcipan

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Smelt smørret og sæt det til side. Lun mælken så den bliver "lillefingervarm" og rør gæren ud deri. Tilsæt herefter salt, sukker, kardemomme og æg til blandingen og rør godt rundt. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Hæld hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Pisk grundigt i starten og efterhånden, som der kommer mere mel i dejen, røres der blot, til dejen er jævn og glat. Dejen må ikke være klistret. Sæt dejen et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse.

2

Fyld

Pisk fløden til skum og tilsæt vaniljesukker. Skær marcipanen i ca. 48 tynde skiver, så der er to tynde skiver til hver fastelavnsbolle.

Af dejen trilles ca. 24 små boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 10 min. Pensl bollerne med æg og drys dem med de hakkede mandler. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 -15 min. til de er gyldne. Afkøl bollerne på en bagerist.

Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.

Skær de afkølede boller over. Læg et par tynde skiver marcipan på den nederste halvdel. Læg en klat flødeskum oven på marcipanen og læg låget på.

Næringsindhold til opskriften Finske fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 917kJ
219kcal
1666kJ
398kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.