Finske fastelavnsboller

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lidt anderledes, men rigtig lækker fastelavnsbolle. Den er bagt med kardemomme og fyldt med marcipan og vaniljeflødeskum - på svensk kaldes de Semlor

20 - 24 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Finske fastelavnsboller

Redskaber:

Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm
håndmixer

Gærdej med kardemomme:

5 dl mælk
50 g gær
180 g sukker
3 tsk. kardemomme
1 æg str. M/L
1 tsk. salt
125 g smør
900 - 1100 g hvedemel
æg til pensling
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Fyld af vaniljeflødeskum og marcipan:

4 dl piskefløde
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
300 - 400 g marcipan

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej med kardemomme

Smelt smørret og sæt det til afkøling. 

Lun mælken så den bliver "lillefingervarm" og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt derefter sukker, kardemomme, æg og salt og rør godt rundt. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Kom hvedemel i, men hold noget tilbage. Ælt dejen sammen, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret, det er dog vigtigt at dejen ikke bliver for tør. Den skal være blød og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over og sæt dejen til hævning et lunt sted i 30-45 minutter eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Ælt dejen kort igennem og form den derefter til 20-24 boller. Kom dem på bageplader med bagepapir, kom et fugtigt viskestykke over og lad dem efterhæve i 30-45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med hakkede mandler. Bag bollerne i 12 -16 minutter til de er gyldne og lyder hult, hvis der bankes let på bunden. Afkøl bollerne på en bagerist.

2

Fyld af vaniljeflødeskum og marcipan

Pisk fløden til skum og tilsæt vaniljesukker. Skær marcipanen i tynde skiver, så der er to tynde skiver til hver fastelavnsbolle.

Skær toppen på de afkølede boller af, så der dannes et lille låg. Læg et par tynde skiver marcipan på den nederste halvdel. Kom derefter en klat flødeskum ovenpå marcipanen og læg låget på.

Tips

Du kan også prøve at rive marcipanen groft og vende det i flødeskummet, på denne måde får du et cremefyld, hvor marcipanen er mere inkorporeret.


Som alt andet gærbrød smager bollerne allerbedst den dag de er bagt. Det er en god idé først at komme fyldet i kort tid inden servering.

Næringsindhold til opskriften Finske fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1725 kJ
412 kcal
1369 kJ
327 kcal
Fedt 16.73 g 13.28 g
Kulhydrat 49.04 g 38.92 g
Protein 8.65 g 6.86 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: