Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

(0)
2 18 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Flagkagen er festlig og lækker både på Grundlovsdag eller til fødselsdagen. Se kagen blive bagt her eller på Kagerullens YouTube-kanal.

12 - 14 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
kageplast
rund udstikker; ø 18 cm
rund udstikker; ø 15 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker kagekam

Kagedej med bær:

50 g jordbær , friske eller frosne
50 g ribs , friske eller frosne
50 g hindbær , friske eller frosne
250 g blødt smør
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
250 g sukker
5 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
6 æg str. M/L , stuetempereret
300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. fint salt
½ dl kærnemælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Vaniljemousse:

2 poser Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk

Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær:

100 g hvid chokolade
ca. 150 g friske bær , fx jordbær, ribs og hindbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.

1

Kagedej med bær

Blend jordbær, ribs og hindbær til en ensartet puré, stil den til siden.

Pisk smør, vaniljesukker, sukker og rød konditorfarve til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med salt. Rør kærnemælken i dejen, vær forsigtig så dejen forbliver luftig. Vend derefter bærpuré og revet citronskal i. 

Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 45-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i springformen på en bagerist. 

2

Vaniljemousse

Bland posernes indhold med letmælk. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Kom ¾ dele af vaniljemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i posen.

3

Samling af kagen

Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige store dele med en lagkagedeler eller en kniv.


Kom kageplast eller bagepapir i kanten af den rengjorte springform eller en kagering. Læg den ene bund tilbage i formen. Tag de to udstikkere. Udstik først bunden i formen med den store udstikker (ø 18 cm). Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker (ø 15 cm). På den måde danner der sig en "rille" på ca. 1,5 cm., som skal fjernes. Gentag processen med den anden bund (se videoen for metode).

Sprøjt kagemousse i rillen i springformen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm. tykt lag kagemousse på hele bundens overflade. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør kagemoussen jævnt ud med en vinkelpalet.

Læg forsigtigt den store ring fra den anden bund ovenpå moussen og placer derefter det mindre stykke i midten, så der igen dannes en rille på ca. 1,5 cm. Fyld rillen med resten af kagemoussen i sprøjteposen.

Tag kagen ud af springformen og fjern kageplasten. Smør kagens sider og top med den sidste ¼ af kagemoussen.

4

Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær

Temperér chokoladen. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. 


Hak den resterende 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den finthakkede chokolade i skålen lidt ad gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter kommes lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør til det hele er smeltet.

Det er vigtigt, at al chokoladen ikke smeltes over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den ikke blank og flot, når det stivner.

Hæld den tempereret chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en kagekam og skrab hen over den flydende chokolade ned langs med kageplasten. På den måde skrabes noget af chokoladen væk, så der er tynde riller af chokolade tilbage på plasten. Saml kageplastens to ender så chokoladen bliver formet som cirkler, når den størkner. Stil kageplasten på frys i 5 minutter, så chokoladen størkner. Efterfølgende fjernes kageplasten forsigtigt, så der skabes fine chokoladesnirkler.


Pynt kagen med friske bær i en cirkel langs kanten af kagen. Pynt til sidst med chokoladesnirkler og frisk citronmelisse.

Tips

Bunden kan sagtens laves dagen før. Bare husk at opbevar den i en lufttæt beholder.

Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering. 

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2018 kJ
482 kcal
1135 kJ
271 kcal
Fedt 25.39 g 14.27 g
Kulhydrat 50.98 g 28.64 g
Protein 8.98 g 5.05 g