Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

Flagkagen er festlig og lækker både på Grundlovsdag eller til fødselsdagen. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.

12 - 16 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 24 cm
kageplast
udstikker

Kagedej med bær:

250 g smør , stuetempereret
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
250 g sukker
5 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
6 æg str. M/L , stuetempereret
300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. salt
0,5 dl kærnemælk
50 g jordbær , friske eller frosne
50 g ribs , friske eller frosne
50 g hindbær , friske eller frosne
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Vaniljecreme:

2 poser Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk

Pynt efter behov: Hvide chokoladecirkler og friske bær:

100 g hvid chokolade
about 150 g friske bær , fx jordbær, ribs og hindbær
citronmelisse , frisk

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej med bær

Tænd ovnen på 170° C traditionel varme.

2

Pisk smør, vaniljesukker, sukker og konditorfarve til en luftig masse. Tilsæt et æg af gangen og husk at piske mellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med salt. Rør forsigtigt mælken i dejen så dejen forbliver luftig. Blend bærrene til de har en ensartet konsistens. Vend bær og revet citronskal i dejen. Fordel dejen i springformen.

3

Bag kagen i 45-55 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Lad den køle helt af i springformen på en bagerist. Du kan også lave kagen dagen før. Bare husk at opbevar den i en lufttæt beholder.

4

Vaniljemousse

Bland posernes indhold med 5 dl letmælk. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Kom ¾ dele af vaniljemoussen i en sprøjtepose.

5

Samling af kagen

Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige store dele med lagkagedeleren eller en kniv. Læg kageplast eller bagepapir i kanten af din rengjorte springform. Læg den ene bund tilbage i formen. Tag de to udstikkere. Udstik først bunden i formen med den store udstikker på 18 cm. Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker på 15 cm. På den måde danner der sig en rille på ca. 1,5 cm., som skal fjernes. Gentag processen med den anden bund på et skærebræt.

Sprøjt kagemousse i rillen i springformen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm. tykt lag kagemousse på hele bundens overflade. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør kagemoussen jævnt ud.

Til sidst lægger du den anden bund på som låg. Start med at lægge den yderste, tynde ring forsigtigt på og placer derefter det mindre stykke i midten så der igen dannes en rille på ca. 1,5 cm. Rillen skal fyldes med resten af kagemoussen fra sprøjteposen.

6

Tag kagen ud af springformen og fjern kageplasten. Smør kagen op med den sidste ¼ af kagemoussen.

7

Pynt efter behov: Hvide chokoladecirkler og friske bær

For at lave de fine, hvide chokoladecirkler skal chokoladen tempereres. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i den stuetempererede skål lidt af gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter, kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen indtil det hele er smeltet.

Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den nemlig ikke blank og flot når det stivner.

Hæld den tempererede chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en savtakket spartel og skrab hen over den flydende chokolade ned langs med kageplasten. På den måde skraber du noget af chokoladen væk så der er tynde riller af chokolade tilbage på plasten. Saml kageplastens to ender så chokoladen bliver formet som cirkler når den størkner. Stil kageplasten på frys i 5 minutter så chokoladen størkner. Fjern langsomt kageplasten så du får dine fine chokoladecirkler ud. Nu er de klar til at komme på kagen.

8

Pynt kagen med de friske bær. Jeg har lagt dem i en cirkel langs kanten af kagen, men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser. Pynt til sidst med chokolade-cirkler og frisk citronmelisse. Så er flagkagen klar til at blive serveret :-)

Næringsindhold til opskriften Flagkage med friske bær og vaniljemousse af Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1817kJ
434kcal
1369kJ
327kcal
Fedt 23.35g 17.55g
Kulhydrat 48.63g 36.56g
Protein 7.33g 5.51g