Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Florentiner

Simple småkager med nødder og chokolade. De smager lækkert og karamelagtigt med et hint af appelsin og kandiserede bær. Gode året rundt og særligt i julen.

35 - 40 stk.

avanceret 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Florentiner

Redskaber:

mini muffinforme

Florentiner:

2 poser Dr. Oetker Mandelsplitter (100 g)
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g)
50 g smør
1,5 dl piskefløde
200 g sukker
125 g hvedemel
200 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

1

Florentiner

Mandlerne ristes gyldne på en varm stegepande uden fedtstof, og stilles til afkøling på en tallerken. Skær cocktailbærrene i stykker.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel ovn.

Smør og sukker smeltes langsomt under omrøring, hvorefter det opvarmes og brunes. Tilsæt piskefløde og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt de ristede mandler, stykkerne af cocktailbær, den hakkede appelsinskal samt mel og lad det koge svagt under omrøring, indtil massen er jævn.

Kom 1 tsk. af nøddeblandingen i hver muffinform og tryk den lidt flad. Kagerne bages mid i ovnen i 8-10 min. til de er gyldne. Når florentinerne er bagt, lægges de i muffinformene i fryseren i 30 min.

Tag florentinerne ud af fryseren og lad dem stå ca. 5 min, indtil muffinformene har fået stuetemperatur og de kan trækkes forsigtigt af.

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Dyp de afkølede florentinere i chokoladen, stryg dem forsigtigt af og sæt dem med chokoladen opad på bagepapir, indtil de er størknet.

Næringsindhold til opskriften Florentiner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 553kJ
132kcal
1846kJ
441kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 14.46g 48.21g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.