Fødselsdags bradepandekage

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav en flot fødselsdags bradepandekage med mazarinbund og chokoladeganache. Pynt kagen som dannebrog ved at dekorere med vaniljekagemousse og jordbær.

12 - 15 portioner

for let øvede 100 Minutter

Fejrer fødselsdag med en fødselsdags bradepandekage, som er perfekt når der skal serveres kage til mange mennesker. Fødselsdags bradepandekagen består af en mazarinbund med ganache, som pyntes som en flagkage med vaniljemousse som flagets kors og jordbær i skiver som dannebrogs røde farve.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fødselsdags bradepandekage

Redskaber:

Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rosette tyl; ø 8 mm

Mazarinbund:

250 g blødt smør
250 g sukker
50 g brun farin
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2 æg str. M/L
150 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk. fint salt
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
½ dl kogende vand

Chokolade ganache:

225 g mørk chokolade (hakket)
1 ½ dl piskefløde
1 knsp. flagesalt
35 g blødt smør

Vaniljekagemousse:

1 bakke jordbær i skiver
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Mazarinbund

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Kom blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt, 2-3 minutter. Pisk æg i et ad gangen, pisk godt imellem hvert æg.

Sigt mel, bagepulver og salt i smørblandingen, tilsæt Mandelaroma og kogende vand og pisk det kort sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande (18x28 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 

Lad kagen køle af i formen, lad den køle helt af, gerne natten over. Kom den i køleskabet eller kort i fryseren så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

2

Chokoladeganache

Kom finthakket chokolade i en skål. 

Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange, tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til alt chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sæt den til side ved stuetemperatur imens vaniljemoussen piskes.

Tag mazarinbunden ud af køleskabet. Hæld nu forsigtig den let afkølede ganache over bunden og glat det ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet igen og lad chokolade ganachen sætte sig helt i 10-15 min.

3

Vaniljekagemousse

Bland brevets indhold med 2 1/2 dl mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med tyl. 

Tag kagen ud af køleskabet og frigør forsigtigt fra springformen. Sprøjt vaniljemoussen i et dannebrogskors oven på kagen. Brug en tæt zigzag bevægelse.


Brug resten af moussen til at afsætte lidt små dutter i de tomme felter, som jordbærrene kan fastgøres i.

Pynt de fire hjørner/firkanter med jordbær, så kagen ligner et flag. Kom kagen på køl i 1 time, for at få moussen til at sætte sig.

Næringsindhold til opskriften Fødselsdags bradepandekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2127 kJ
508 kcal
1290 kJ
308 kcal
Fedt 30.12 g 18.25 g
Kulhydrat 48.40 g 29.33 g
Protein 5.22 g 3.16 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: