Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Gl. dags fastelavnsboller lavet på gærdej og fyldt med økologisk vaniljekagecreme. Dr. Oetkers øko vaniljecreme er bagestabil og flyder derfor ikke ud.

14 - 16 stk.

for let øvede 55 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
150 g smør
50 g gær
1 ½ dl letmælk , eller sødmælk
1 æg str. M/L
1 æg str. M/L til pensling

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Pynt:

250 g flormelis
3 spsk. vand
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Fastelavnsbollerne er lavet med Dr. Oetkers øko vaniljecreme som er bagestabil. Cremen flyder derfor ikke ud af bollerne. Se videoen og lær at koge vaniljecremen fra bunden og se  også hvordan man lukker fastelavnsbollerne helt tæt.

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. 


Lun mælken til fingervarm, enten i en mikroovn eller kasserolle. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det sammen med melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle en smule af, den behøver dog ikke at være helt kold før den fyldes i bollerne.

3

Form bollerne

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tsk. eller 1 spsk. kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen, sørg for at lukningerne er godt samlet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et fugtigt viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 20 minutter.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Pisk ægget let sammen i en lille skål. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

4

Pynt

Rør en glasur af flormelis og vand, juster selv med mængden af vand, det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge det hele. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og økologisk krymmel med smag af kakao, pære eller solbær. 

Tip

De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1302 kJ
311 kcal
1495 kJ
357 kcal
Fedt 9.60 g 11.03 g
Kulhydrat 48.37 g 55.59 g
Protein 5.79 g 6.65 g