Gulerodsbrud med nem surdej

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Store bløde og saftige boller med gulerødder og solsikkekerner, der smager endnu bedre med et tykt lag smør.

8 - 10 stk.

for let øvede 30 Minutter

Kender du gulerodsbrud? Det er egentligt bare gulerodsboller, hvor dejen bliver hakket i stykker istedet for at blive rullet til boller. Prøv dem til morgenmad, frokost eller eftermiddags snack. Bollerne er bagt med Dr. Oetker Surdej, der er en tørret surdej, så alle nemt kan lave hjemmelavet surdejsboller, uden besværret med at holde en surdej i live. Surdejen giver ikke bollerne en syrlig smag, men gør dem bare super saftige og lækre.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gulerodsbrud med nem surdej

Redskaber:

standmixer

Gulerodsbrud:

500 g hvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 tsk. groft salt
2 spsk. sukker
2 ½ dl lunkent vand
40 g blødt smør
150 g gulerødder - groftrevet
75 g solsikkekerner
1 æg str. M/L

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Bland mel med indholdet fra en pose Surdej, salt og sukker. Tilsæt vand og smør og ælt dejen godt i ca. 10 minutter i en standmixer, indtil dejen er blank og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutenet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Form dejen til en kugle og læg den på et let meldrysset bord og lad den hæve under et fugtigt (hårdtopvredet) viskestykke i ca. 1 time.

2

Formning af gulerodsbrud

Pres en stor fordybning i dejen. Kom de revne gulerødder, solsikkekernerne og æg i fordybningen.

Hak med en bordskraber eller en kniv dejen i små stykker, mens gulerødder, solsikkekerner og æg blandes ind i dejen. Vend dejen lidt rundt, mens der hakkes, så det hele blandes godt. Dejen skal IKKE æltes og samles til en ensartet dej. Den skal være lidt rustik at se på.

Del dejen i 8-10 klatter, som løftes over på en bageplade med bagepapir. Dæk gulerodsbruddene til med et fugtige viskestykke, og lad dem efterhæve ca. 1 time.

3

Afbagning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme, det sidste kvarter af hævetiden. 

Bag gulerodsbruddene i ca. 15 minutter i nederste tredjedel af ovnen. 

Dæk gulerodsbruddene til med et viskestykke, når de kommer ud af ovnen, så de bevarer blødheden imens de køler af.

Bagetid: ca. 15 minutter

Tips

Man kan sagtens bruge andre typer kerner eller frø i stedet for solsikkefrø. 

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at bollerne får en bedre konsistens og bliver mere luftige, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Gulerodsbrud er fryseegnede i op til 3 måneder.

Næringsindhold til opskriften Gulerodsbrud med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1327 kJ
317 kcal
1043 kJ
249 kcal
Fedt 9.72 g 7.65 g
Kulhydrat 39.24 g 30.90 g
Protein 9.16 g 7.21 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: