Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hasselnødderoulade med marengs og klementin

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lagkagebund toppet med marengs og fyldt med en luftig hasselnøddemousse og hjemmelavet klementin marmelade. God til både jul og resten af året.

10 portioner

for let øvede 180 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hasselnødderoulade med marengs og klementin

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Klementinmarmelade:

500 g klementiner , skrællet vægt ca. 400 gram
175 g sukker
saft af ½-1 citron
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ½ tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Rouladedej med marengstop:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
¾ dl vand
100 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
75 g smør , stuetempereret
85 g sukker
2 æg str. M/L
½ dl letmælk
20 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager , evt. hakket

Hasselnøddemousse:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2 ½ dl letmælk

Pynt:

1 stk. klementiner
Dr. Oetker Silver krymmel
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Tilberedning

Tilberedning

1

Klementinmarmelade

Skræl klementinerne og skær dem i små terninger. Læg stykkerne i en gryde sammen med 175 g sukker, citronsaft og Vanilla Paste. Kog blandingen op og lad den koge i ca. 10 minutter, skum den eventuelt af. Smag marmeladen til; hvis klementinerne er meget søde skal der måske lidt mere citronsaft til.


Bland Geleringspulver til Marmelade med 1 spsk. sukker. Tag gryden af varmen, drys geleringsukkeret i marmeladen under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen i en beholder og lad den afkøle helt, gerne til næste dag.

2

Rouladedej med marengstop

Tænd ovnen på 135 °C varmluft eller 150 °C traditionel ovn.
 
Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv, stil marengsen til side.

Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker sammen med en håndmixer til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert æg. Tilsæt skiftevis melblandingen og mælk til smørblandingen og bland det sammen til en ensartet masse.

Spred rouladedejen ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm på en bageplade beklædt med bagepapir. Spred forsigtigt marengsen ovenpå. Drys hasselnøddeflager over marengsen, hak evt. hasselnøddeflagerne lidt inden de drysses over.
 
Bag rouladebunden nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af. 

3

Hasselnøddemousse

hasselnoedderoulade med marengs og klementin hasselnoddemousse

Kom indholdet af en pose Cake Mousse Hazelnut Taste i en skål og tilsæt kold letmælk, pisk med en håndmixer, først ved lav hastighed i 1 minut, herefter ved høj hastighed i 4 minutter, indtil moussen er let og luftig. Kom lidt af moussen i en sprøjtepose med stjernetyl (ø 8 mm), gem det til rouladen skal pyntes. Resten af moussen bruges til fyld.

4

Samling af rouladen

Vend forsigtigt rouladedejen over på et nyt stykke bagepapir, således at marengsen vender ned mod bagepapiret. Træk det stykke bagepapir bunden blev bagt med af. Fordel klementinmarmeladen over bunden (det er ikke sikkert at det hele skal bruges), lad et par cm på den ene langside af bunden være fri for marmelade. Fordel derefter hasselnøddemoussen over marmeladen. Rul forsigtigt marengsrouladen sammen, start i den side hvor fyldet er helt ud til kanten og træk løbende bagepapiret af kagen. Læg rouladen på et serveringsfad, med samlingen nedad.

Lad rouladen trække i køleskabet i en halv time inden pyntning.

5

Pynt

hasselnoedderoulade med marengs og klementin pynt

Sprøjt toppe af hasselnødmousse på marengsrouladen. Pynt med klementinskiver (skær dem gerne fri fra den hvide hinde), Silver krymmel og Gold Glitter Spray.

Tip

I stedet for Silver krymmel kan du dekorere rouladen med hasselnøddeflager.

Der vil formentlig være lidt klementinmarmelade tilovers. Kom det på glas og gem det til morgenbollerne eller et andet bageprojekt.

Næringsindhold til opskriften Hasselnødderoulade med marengs og klementin

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2093 kJ
500 kcal
1139 kJ
272 kcal
Fedt 10.19 g 5.54 g
Kulhydrat 71.84 g 39.05 g
Protein 5.76 g 3.13 g