Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Himmelsk chokoladekage

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker chokoladekage med et syrligt twist af ribsgelé og overtrukket med mørk chokolade.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Himmelsk chokoladekage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 26 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Chokoladekage:

150 g mørk chokolade (60% kakao)
4 æggehvider str. M/L
1 knsp. salt
150 g blødt smør
125 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 æg str. M/L
4 æggeblommer str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
15 g kakao

Fyld:

6 spsk. ribsgelé

Chokoladeovertræk:

150 g mørk chokolade (60% kakao)
1 tsk. smagsneutral olie , (fx. rapsolie)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme over vandbad eller i mikroovn.


Pisk æggehvider og salt stift.




Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en håndmixer. Bland den smeltede og let afkølet chokolade i og rør blandingen godt. Pisk æg og æggeblommer i en ad gangen. Sigt mel, bagepulver og kakao sammen og pisk det sammen med chokoladeblandingen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen lidt ad gangen.


Hæld dejen i en smurt springform (ø 26 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen jævnt ud og bag kagen nederst i ovnen i ca. 45 minutter. 


Stil kagen til afkøling på en bagerist i 10 minutter. Løsn derefter kagen forsigtigt fra springformens kant og lad den afkøle i mindst 2 timer.

2

Fyld

Flæk den afkølede kage forsigtigt så der bliver to bunde. Kom den nederste bund på et fad og smør den med ribsgelé. Læg den øverste bund på og tryk bundene let sammen. Smør resten af ribsgeléen ovenpå og evt. på ydersiden af kagen.

3

Chokoladeovertræk

Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og smelt det i en skål ved svag varme over vandbad eller i mikroovn. Rør olien i den smeltede chokolade, så det bliver blandet godt. Hæld chokoladen ud midt på kagen og fordel den med en vinkelpalet, så kagen bliver jævnt dækket. Lad chokoladen sætte sig lidt inden servering.

Tip

Vi har samlet masser af tips til chokoladekager, hvor du blandt andet kan læse om de uanede muligheder der er for pynt på chokoladekager.

Næringsindhold til opskriften Himmelsk chokoladekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1273 kJ
304 kcal
1516 kJ
362 kcal
Fedt 19.28 g 22.95 g
Kulhydrat 30.75 g 36.60 g
Protein 5.88 g 7.00 g