Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Himmelsk chokoladekage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

- en chokoladedrøm.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Himmelsk chokoladekage

Redskaber:

springform; ø 26 cm

Kagedej:

150 g mørk chokolade (60% kakao)
4 æggehvider str. M/L
1 knsp. salt
150 g smør
125 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 æg str. M/L
4 æggeblommer str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
15 g kakao

Fyld:

6 spsk. ribsgelé

Topping:

150 g mørk chokolade (60% kakao)
1 tsk. smagsneutral olie , (fx. rapsolie)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme over vandbad. Pisk æggehvider og salt stift.

Pisk smør smidigt og luftigt med håndmikseren på højeste trin i en anden skål. Bland sukker og vaniljesukker i smørret og pisk grundigt. Bland den smeltede chokolade i massen og rør blandingen godt. Pisk æg og æggeblommer i en ad gangen.

Bland mel, bagepulver og kakao og pisk det sammen med chokoladeblandingen, én halvdel ad gangen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen lidt ad gangen.

Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, stryg overfladen glat og bag kagen nederst i ovnen 45 min. 

2

Fyld

Flæk den helt afkølede kage og smør den nederste bund med ribsgelé. Læg den øverste bund på og tryk bundene let sammen. Smør resten af ribsgeléen oven på og evt. på ydersiden af kagen

3

Topping

Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og smelt det i en skål ved svag varme over vandbad. Rør olien i den smeltede chokolade, så det bliver blandet godt. Hæld glasuren ud midt på kagen og fordel den med en dejskraber, så kagen bliver jævnt dækket af glasur. Lad glasuren stivne lidt inden servering.

Tip

Vi har samlet masser af tips til chokoladekager, hvor du blandt andet kan læse om de uanede muligheder der er for pynt på chokoladekager.

Stil kagen til afkøling på en bagerist. Efter 10 min. løsn kagen forsigtigt langs springformens kant og vend den ud på et fad, hvor den afkøles i min. 2 timer.

Næringsindhold til opskriften Himmelsk chokoladekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1273kJ
304kcal
1516kJ
362kcal
Fedt 19.28g 22.95g
Kulhydrat 30.75g 36.60g
Protein 5.88g 7.00g