Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hindbær mousse med glaze

(0)
5 8 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker moussekage med hindbær, overtrukket med en spejlblank, rød glaze. Prøv denne grundopskrift på glaze, der kan varieres i nye smage og farver.

4 - 6 portioner

avanceret 90 Minutter without_eggs Uden æg iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbær mousse med glaze

Redskaber:

silikoneform, halvkugleformet
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Hindbærmousse:

3 blade Dr. Oetker Husblas
300 g friske hindbær
50 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 dl creme fraiche 18 %
1 ½ dl piskefløde

Grundopskrift på glaze:

4 blade Dr. Oetker Husblas
110 g sukker
1 dl mælk , juice eller saft
125 g finthakket, hvid chokolade
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve alt efter behov

Tilberedning

Tilberedning

Om moussekager og glaze

En moussekage smager utrolig godt og når den er pyntet med glaze ser den tilmed ekstra flot ud. Moussekager, eller moussebomber, som de også hedder, er typisk formet som en halvcirkel så glazen kan glide ned af siderne. Glaze er en flydende gelé som er tilsat smag og/eller farve, og det bruges til at overtrække kager.


Det altafgørende ved en vellykket glaze er temperaturen - både på selve glazen og på moussekagen. Når kagen skal glaseres skal den være iskold. Samtidig må glazen ikke være for varm når den hældes over kagen. Ellers risikerer man at den ikke sætter sig, og i stedet blot glider af kagen. Følg opskriften her skridt for skridt og få en flot og lækker hindbærmousse med glaze-overtræk. Rigtig god fornøjelse!

1

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 minutter.


Bring hindbær, flormelis og vanilje i kog og tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand, og smelt den i den varme hindbærsaft under omrøring. Tilsæt evt. ekstra sukker hvis nødvendigt. Passer hindbærrene gennem en sigte så kernerne sies fra. Sæt puréen til afkøling.


Rør creme fraiche i den afkølede hindbærpuré. Pisk fløden til en let skum. Vend fløden i hindbærcremen. 


Skyl silikoneforme i koldt vand og fordel moussen i formene. Dæk formene til med husholdningsfilm og sæt dem i fryseren 3-4 timer, til de er gennemfrosne. Hvis moussebomberne skal overtrækkes med glaze, så lad dem stå i fryseren indtil glazen er klar til at blive hældt over.

2

Grundopskrift på glaze

Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 minutter.


Bring sukker og saft/juice/mælk i kog i en gryde og kog til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og lad det køle kort. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme blanding.



Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas og hæld den varme væske over. Blend massen med en stavblender indtil den er ensartet. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hold derfor konstant blenderen skråt nede i massen mens der blendes og undgå at løfte stavblenderen op og ned i massen. Bank evt. glasset med glaze ned i bordet, hvis der er bobler, og rør forsigtigt i den mens den køler af til 34-35°C. Det er vigtigt at glazen ikke er for varm når den hældes over kagen, da den ellers vil glide af.


Når glazen har den rette temperatur, tages mousserne ud af fryseren. Befri dem fra formene. Placér moussekagerne direkte på en bagerist, der står på en bageplade med bagepapir. Hæld forsigtigt glazen over kagen. Hvis glaze og kage har den rette temperatur vil glazen sætte sig på kagen, mens det der ikke når at sætte sig vil løbe ned gennem bageristen. Gentag processen, hvis der ønskes et tykt lag glaze.

Tip

Du kan også lave små mousse bomber uden glaze og bruge dem som dekoration ovenpå kager. Mousse bomber kan nemt opbevares i fryseren indtil de skal bruges.


Vil du vide mere om husblas? Læs vores bedste tips til husblas, fx hvordan du arbejder med husblas i kolde og varme tilberedninger.

Næringsindhold til opskriften Hindbær mousse med glaze

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1989 kJ
475 kcal
1143 kJ
273 kcal
Fedt 26.89 g 15.45 g
Kulhydrat 53.13 g 30.54 g
Protein 5.06 g 2.91 g