Flag

Hjemmelavet kransekagetop

40 - 45 stk.
Middelsvær
160 minutter
Gør din nytårskransekage ekstra festlig med dekorationsprodukter fra Dr. Oetker. Brug festlige sølvperler og hjemmelavet farvet æggehvideglasur.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Kransekagemasse
120 gsukker
2æggehvider str. M/L
400 gmarcipan
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
2 poserDr. Oetker Mandelmel
Lyserød æggehvideglasur
flormelis
æggehvide
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Pynt
Dr. Oetker Sweetheart
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Writing Icing Decór - hvid glasur
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Sweetheart
Picture - Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór - hvid glasur
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
1

Kransekagemasse

120 gsukker
2æggehvider str. M/L
400 gmarcipan
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
2 poserDr. Oetker Mandelmel

Rør sukker og æggehvide sammen med en gaffel og lad blandingen stå 30 minutter til sukkeret er opløst. Ælt marcipanen sammen med mandelaroma og mandelmel. Tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen til konsistensen er fast, men ikke hård. Pak kransekagemassen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 50-60 minutter.

2

Tænd ovnen på 230 °C traditionel varme.


Rul den kolde kransekagedej ud i aflange stænger. Tryk dem en smule flade i den ene side (de skal ligne en trekant med bløde hjørner) og saml dem ved hjælp af vand. Start med den mindste ring og husk også den runde kugle på toppen. Se centimeter og vægt for hver ring herunder.


Kransekageringe: 13 cm - 43 g kransekagemasse, 16 cm - 53 g kransekagemasse, 19 cm - 63 g kransekagemasse, 22 cm - 73 g kransekagemasse, 25 cm - 83 g kransekagemasse, 28 cm - 93 g kransekagemasse, 31 cm - 103 g kransekagemasse, 34 cm - 113 g kransekagemasse


Placer hver kransekagering på en bageplade med bagepapir. Det er en god idé at placere én ekstra bradepande under, da de hurtigt bliver mørke i bunden. Bag ringene i 5-7 minutter til de er gyldne, men ikke brankede på toppen.

Bagetid: 5 - 7 Minutes

3

Lyserød æggehvideglasur

flormelis
æggehvide
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

I en æggehvideglasur (også kaldet sprøjteglasur eller royal icing) er vandet fra den almindelige glasur udskiftet med æggehvide.

Rør flormelis og æggehvide sammen til en ensartet masse. Tilsæt 3-4 dråber Concentrated Red Colour til glasuren har den ønskede lyserøde farve. Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul for enden.



Alternativt kan du forme et lille kræmmerhus ud af bagepapir.

4

Festligt pynt

Picture - kransekagetop-til_web_regi.jpg
Dr. Oetker Sweetheart
Dr. Oetker Hvid Pynteglasur
Dr. Oetker Writing Icing Decór - hvid glasur
Dr. Oetker Silver Pearls

Pynt de kolde kransekageringe i et mønster efter eget ønske med lyserød æggehvideglaur eller de nemme dekorationsglasurtuber fra Dr. Oetker. Pynt herefter med lyserøde perler og sukkerdrys fra Prinsesse Lillifee sortimentet og Chocolate Silver Pearls. Saml kransekagen løbende.


Tip

Kransekage kan med fordel laves i forvejen og fryses ned, det bliver den bare bedre af. Beregn ca. 2 timer til optøning inden servering.