Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hjemmelavet Nougat-is

Prøv denne hjemmelavede knasende og sprøde nougat-is med et strejf af karamel.

750 - 850 ml

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavet Nougat-is

Nougat:

170 g sukker
70 g Dr. Oetker Mandelsplitter
1 knsp. salt

Is:

2,5 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Basis Bourbon-Vanilla Ismix
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

1

Nougat

Rist Mandelsplitter på en pande ved middelhøj varme, indtil mandlerne er let gyldne og duften har bredt sig i køkkenet.

2

Smelt sukker til karamel i en lille gryde. Når karamellen har en flot mørk farve tilsættes salt og de ristede mandelsplitter. Pas på det ikke bliver for brændt. Det hele vendes sammen og tages af varmen. Hæld straks karamellen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.

3

Når krokanten er afkølet, hakkes den i mindre stykker med en savtakket brødkniv og bruges som lækker knas til isen.

4

Is

Hæld 2,5 dl letmælk i en stor skål. Tilsæt et brev Basis Bourbon-Vanilla Ismix. Pisk ved laveste hastighed med en elpisker til ingredienserne er blandet sammen. Skru op på højeste hastighed og pisk yderligere i 3 minutter.

Rør Karamelekstrakt og 3/4 af den hakkede nougat i ismassen. Rør det sammen til Karamelekstrakten er jævnt fordelt.

Hæld isen i en fryseegnet beholder. Pynt isen med det resterende nougat. Sæt isen i fryseren i min. 4 timer.

5

Servering

Tag isen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavet Nougat-is

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 0kJ
0kcal
1461kJ
349kcal
Fedt 0g 11.23g
Kulhydrat 0g 55.27g
Protein 0g 4.69g