Hjemmelavet tebirkes snurrer

(0)
4 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fusion af tebirkes og kanelsnurrer! En lækker gærdej formet som snurrer og fyldt med snasket remonce af birkes og marcipan, så de smager som tebirkes.

ca. 12 - 14 stk.

for let øvede 45 Minutter

Hvis du elsker kanelsnurrer, men har lyst til en ny smag eller hvis du elsker tebirkes, men ikke har lyst til at give dig i kast med en wienerbrødsdej, så er det her en opskrift for dig! Snurrerne er lavet på en sød gærdej lavet med Dr. Oetker Tørret Surdej, der gør bagværket ekstra saftigt og lækkert. De er fyldt med en marcipanremonce med blå birkes, så de smager som de københavner tebirkes du kan købe nede hos bageren.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavet tebirkes snurrer

Redskaber:

standmixer
kagerulle

Bløddej:

2 ¼ dl letmælk
75 g smør
500 g hvedemel
70 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
10 g fint salt
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 æg str. M/L

Tebirkesremonce med marcipan:

150 g blødt smør
150 g sukker
150 g revet marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
50 g blå birkes
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Bløddej

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted i 1 time.

2

Tebirkesremonce med marcipan

Rør stuetempereret smør, sukker, groftrevet marcipan, vaniljesukker, Mandelaroma og birkes sammen til en ensartet blanding.

3

Formning og afbagning

Ælt kort dejen sammen og rul den ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x 60 cm.

Smør remoncen over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej. Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. Lad dem hæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke. 

Tænd ovnen på 180 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg.

Bag snurrerne i 12-15 minutter til de er lysebrune og gennembagte.

Bagetid: 12 - 15 minutter

Tips

Hvis dit smør er lidt for koldt til nemt at røre remoncen sammen, så giv det et par sekunder i mikroovnen.

Snurrerne smager bedst den dag de er bagt, men har du rester, så dub dem med lidt vand og lun dem kort i ovnen og de smager næsten som nybagte. Tebirkes snurrer kan også fryses.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavet tebirkes snurrer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1817 kJ
434 kcal
1528 kJ
365 kcal
Fedt 18.87 g 15.86 g
Kulhydrat 50.38 g 42.33 g
Protein 7.75 g 6.51 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: