Flag

Hjemmelavet tebirkes snurrer

about 12 - 14 stk.
Middelsvær
165 minutter
En fusion af tebirkes og kanelsnurrer! En lækker gærdej formet som snurrer og fyldt med snasket remonce af birkes og marcipan, så de smager som tebirkes.
Hvis du elsker kanelsnurrer, men har lyst til en ny smag eller hvis du elsker tebirkes, men ikke har lyst til at give dig i kast med en wienerbrødsdej, så er det her en opskrift for dig! Snurrerne er lavet på en sød gærdej lavet med Dr. Oetker Tørret Surdej, der gør bagværket ekstra saftigt og...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle

Ingredienser

Bløddej
2 ¼ dlletmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
10 gfint salt
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1æg str. M/L
Tebirkesremonce med marcipan
150 gblødt smør
150 gsukker
150 grevet marcipan
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
50 gblå birkes
1æg til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
1

Bløddej

2 ¼ dlletmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
10 gfint salt
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1æg str. M/L

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted i 1 time.

2

Tebirkesremonce med marcipan

150 gblødt smør
150 gsukker
150 grevet marcipan
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
50 gblå birkes

Rør stuetempereret smør, sukker, groftrevet marcipan, vaniljesukker, Mandelaroma og birkes sammen til en ensartet blanding.

3

Formning og afbagning

Picture - Hjemmelavet tebirkes snurrer pack web
1æg til pensling

Ælt kort dejen sammen og rul den ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x60 cm.

Smør remoncen over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej. Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. Lad dem hæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke. 

Tænd ovnen på 180 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg.

Bag snurrerne i 12-15 minutter til de er lysebrune og gennembagte.

Bagetid: 12 - 15 Minutes


Tips

Hvis dit smør er lidt for koldt til nemt at røre remoncen sammen, så giv det et par sekunder i mikroovnen.

Snurrerne smager bedst den dag de er bagt, men har du rester, så dub dem med lidt vand og lun dem kort i ovnen og de smager næsten som nybagte. Tebirkes snurrer kan også fryses.