Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbær-citronroulade

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk roulade med en frisk smag af jordbær og citron. Den passer perfekt til sommervarmen, til fødselsdagen eller til kaffebordet.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbær-citronroulade

Redskaber:

håndmixer
form; 35 x 40 cm

Rouladebund:

3 æg
¾ dl varmt vand
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Jordbær- og citronfyld:

400 g jordbær
2 dl piskefløde
50 g flormelis
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal og saft fra ½ ubehandlet citron

Chokoladepynt:

100 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme (varmluft er ikke velegnet til bagning af rouladebunde).

1

Rouladebund

Pisk æg og vand til det skummer. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk yderligere 2 min. 


Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i en skål. Sigt først kun halvdelen af de tørre ingredienser i æggecremen og pisk kort på laveste hastighed med en håndmixer. Sigt derefter resten i og pisk dejen kort igennem. 


Beklæd en bradepande (35 x 40 cm) med bagepapir. Fordel dejen i formen og bag kagen i 10-15 min. Tag bunden ud og vend den straks over på et viskestykke, drysset med sukker. Pensl bagepapiret på bagsiden af rouladen med koldt vand og træk det forsigtigt, men hurtigt af. Rul nu rouladen fra den korteste side op i viskestykket, og læg det i køleskabet til afkøling. Dette er med til at afhjælpe at rouladen revner, når den rulles med fyldet.

2

Jordbær- og citronfyld

 Vask jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. 


Kom piskefløde, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk til stift flødeskum. Bland jordbær og fintrevet citronskal i flødeskummet. Smag til med citronsaft.


Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket. Smør jordbær-citronflødeskummet over bunden og rul den sammen igen til en fast roulade. Læg den med samlingen nedad på et fad.

3

Chokoladepynt

Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Dekorér rouladen med den smeltede chokolade. Tegn streger over midten eller på langs eller lav flotte snirkler. 

Tips

Mærk med hånden om bunden er færdigbagt, før den tages ud af ovnen. Rouladedejen må ikke føles fugtig, men den skal dog være blød. En rouladebund, der er bagt for længe vil være tør og hård. 


Hvis du gerne vil sørge for at din chokolade er korrekt tempereret, kan du her læse mere om chokolade og chokoladetemperering.

Næringsindhold til opskriften Jordbær-citronroulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1164 kJ
278 kcal
946 kJ
226 kcal
Fedt 12.10 g 9.84 g
Kulhydrat 37.81 g 30.74 g
Protein 4.46 g 3.63 g