Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jordbær-citronroulade

En klassisk roulade med en frisk smag af jordbær og citron. Den passer perfekt til sommervarmen, til fødselsdagen eller til kaffebordet.

about 10 - 12 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbær-citronroulade

Dej:

3 æg
5 - 6 spsk. varmt vand
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

2 dl piskefløde
revet skal og saft fra ½ ubehandlet citron
400 g jordbær
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
50 g flormelis

Redskaber:

håndmixer
form; 35 x 40 cm

Pynt:

100 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Pisk æg og vand til det skummer. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk yderligere 2 min. Bland sigtet hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i en skål. Bland halvdelen af de tørre ingredienser i æggecremen og pisk kort på laveste hastighed med en håndmixer. Rør resten af melblandingen i. Fordel dejen i formen og bag kagen i 10-15 min.

2

Fyld

Riv citronskal og pres citronsaft ud i en skål. Vask jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Hæld vaniljesukkeret i fløden og pisk til stift flødeskum. Bland jordbær og reven citronskal i flødeskummet og smag til med citronsaft.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme og beklæd formen med bagepapir. 
Varmluft er ikke velegnet til bagning af rouladebunde.

Efter bagning vendes rouladebunden straks over på et viskestykke, drysset med sukker. Pensl bagepapiret på bagsiden af rouladen med koldt vand og træk det forsigtigt men hurtigt af. Rul nu rouladen fra den korteste side op i viskestykket, og læg det i køleskabet. 

Rul forsigtigt rouladen ud, smør den med jordbær-citronflødeskummet og rul den sammen igen til en fast roulade uden at fyldet ryger ud.

3

Pynt

Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Dekorér rouladen med den smeltede chokolade. Tegn streger over midten eller på langs eller lav flotte snirkler. 

Tip

Rouladedej og kagedej skal altid bages lige efter, den er blandet. 
Mærk med hånden om dejen er færdigbagt, før den tages ud af ovnen. Rouladedejen må ikke føles fugtig men skal være blød. En rouladebund, der er bagt for længe vil være tør og hård. 

Næringsindhold til opskriften Jordbær-citronroulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1160kJ
277kcal
946kJ
226kcal
Fedt 12.03g 9.78g
Kulhydrat 37.58g 30.55g
Protein 4.44g 3.61g