Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jordbær-mandel-kopper

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fine, sprøde mandelkopper fyldt med cremet jordbærmousse, hvid chokolade og friske jordbær. En dejlig frisk kage, der passer perfekt til sommerfesten.

6 - 8 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbær-mandel-kopper

Dejen:

200 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
50 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
100 g koldt smør i tern
1 æg str. S

Fyld og pynt:

75 g hvid chokolade
500 g jordbær
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget.


Del dejen i 6-8 lige store stykker, tril dem til kugler og tryk dem flade. Læg dejpladerne i køleskabet i 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Rul dejpladerne ud med en kagerulle og læg dem ned i linseforme eller muffinforme. Tryk dejen fast og skær den overskydende kant af. For at holde kanten på plads mens kagekopperne bages, lægges et stykke bagepapir ned i formen, der fyldes med bagebønner eller linser.


Bag kopperne nederst i ovnen i 18-20 minutter til de er gyldne og sprøde.



Fjern bagepapir og bønner/linser og fordel den finthakkede chokolade i de varme kopper. Smør chokoladen ud så hele indersiden dækkes.



Lad kopperne køle helt af.



Skær jordbærrene i mindre stykker og fordel dem i kopperne. Gem evt. lidt jordbær til pynt.

4

Fyld og pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og derefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose og fordel den i kopperne. Pynt evt. med jordbær.

Næringsindhold til opskriften Jordbær-mandel-kopper

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1825kJ
436kcal
1101kJ
263kcal
Fedt 22.65g 13.65g
Kulhydrat 49.16g 29.61g
Protein 7.88g 4.75g