Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Jordbærmousse-lagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre jordbærlagkage med jordbærmousse og flødeskum er den perfekte fødselsdagslagkage til både børn og voksne.

12 - 16 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
blomster-udstikker

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
125 g sukker
25 g majsstivelse
65 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Jordbærfyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk
300 g jordbær

Pynt:

250 g hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
2 ½ dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt majsstivelse, hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt hakkede mandler og vend det hele sammen. Fordel dejen i tre smurte springforme (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.

Bag bundene i 10 minutter til de er lysebrune. Afkøl bundene på en bagerist.

2

Jordbærfyld

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Skyld og rens jordbærrene og skær dem i kvarte. 


Læg en lagkagebund på et fad. Fordel halvdelen af kagemoussen og dernæst halvdelen af jordbærrene jævnt på bunden. Læg en bund ovenpå, og fordel resten af moussen og jordbærrene herpå. Top med den sidste bund. 

3

Pynt

Tag 175 g af fondanten, farv fondanten lyserød med Concentrated Pink Colour. Ælt fondanten godt sammen så farven bliver jævnt fordelt. Rul den lyserøde fondant ud på et bord drysset med flormelis eller lidt majsstivelse.

Placér springformen ovenpå den udrullede fondant og skær langs formens kant, således at der skæres en cirkel af fondant med samme diameter som kagen, gem de overskydende rester. Læg låget af fondant på toppen af lagkagen.

Farv den overskydende lyserøde fondant en lidt mørkere lyserød med endnu et par dråber Concentrated Pink Colour. Udstik små lyserøde blomster, gerne i forskellige størrelser.

Farv den resterende hvide fondant med lidt Concentrated Green Colour. Tril en lang stilk af den grønne fondant. Læg stilken på kagen. Rul resten af den grønne fondant ud og skær små grønne ovale blade ud med en lille kniv eller brug en udstikker. Rids bladene i midten og tryk dem lidt sammen i den ene ende. Placér blade og blomster på kagen, langs stilken. Sæt én Chocolate Silver Pearl i midten af hver blomst.


Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt en kant af flødeskum rundt om hele kagen. 

Tips

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.



Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1168 kJ
279 kcal
1114 kJ
266 kcal
Fedt 12.59 g 11.99 g
Kulhydrat 38.08 g 36.27 g
Protein 4.71 g 4.48 g