Jordbærmousse-lagkage

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre jordbærlagkage med jordbærmousse og flødeskum er den perfekte fødselsdagslagkage til både børn og voksne.

12 - 16 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
blomster-udstikker

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
125 g sukker
25 g majsstivelse
65 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Jordbærfyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk
300 g jordbær

Pynt:

250 g hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
2 ½ dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebund

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt majsstivelse, hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt hakkede mandler og vend det hele sammen. Fordel dejen i tre smurte springforme (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.

Bag bundene i 10 minutter til de er lysebrune. Afkøl bundene på en bagerist.

2

Jordbærfyld

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Skyld og rens jordbærrene og skær dem i kvarte. 


Læg en lagkagebund på et fad. Fordel halvdelen af kagemoussen og dernæst halvdelen af jordbærrene jævnt på bunden. Læg en bund ovenpå, og fordel resten af moussen og jordbærrene herpå. Top med den sidste bund. 

3

Pynt

Tag 175 g af fondanten, farv fondanten lyserød med Concentrated Pink Colour. Ælt fondanten godt sammen så farven bliver jævnt fordelt. Rul den lyserøde fondant ud på et bord drysset med flormelis eller lidt majsstivelse.

Placér springformen ovenpå den udrullede fondant og skær langs formens kant, således at der skæres en cirkel af fondant med samme diameter som kagen, gem de overskydende rester. Læg låget af fondant på toppen af lagkagen.

Farv den overskydende lyserøde fondant en lidt mørkere lyserød med endnu et par dråber Concentrated Pink Colour. Udstik små lyserøde blomster, gerne i forskellige størrelser.

Farv den resterende hvide fondant med lidt Concentrated Green Colour. Tril en lang stilk af den grønne fondant. Læg stilken på kagen. Rul resten af den grønne fondant ud og skær små grønne ovale blade ud med en lille kniv eller brug en udstikker. Rids bladene i midten og tryk dem lidt sammen i den ene ende. Placér blade og blomster på kagen, langs stilken. Sæt én Chocolate Silver Pearl i midten af hver blomst.


Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt en kant af flødeskum rundt om hele kagen. 

Tips

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.



Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1231 kJ
294 kcal
1017 kJ
243 kcal
Fedt 12.99 g 10.74 g
Kulhydrat 37.71 g 31.17 g
Protein 5.14 g 4.25 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: