Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jordbærmousse-lagkage

Denne lækre jordbærlagkage med jordbærmousse og flødeskum er den perfekte fødselsdagslagkage til både børn og voksne.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer
sprøjtepose
stjernetyl
kagerulle

Kagedej:

4 æg str. M/L
125 g sukker
25 g majsstivelse
65 g hvedemel
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2,5 dl letmælk
300 g jordbær

Pynt:

2,5 dl piskefløde
250 g hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend sigtet majsstivelse, hvedemel og bagepulver i æggemassen sammen med hakkede mandler. Fordel dejen i tre springforme smurt med smør.

Bag bundene i 10 min. til de er lysebrune. Afkøl bundene på en bagerist.

2

Fyld

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig.

Skær jordbærrene i kvarte. Læg en lagkagebund på et fad. Fordel halvdelen af kagemoussen og dernæst halvdelen af jordbærrene oven på. Læg en bund oven på, og fordel resten af moussen og jordbærrene herpå. Læg den sidste bund ovenpå..

3

Pynt

Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. 
Tag 150 g af fondanten og lav en fordybning deri. Ælt nogle dråber Concentrated Red Colour ind i fondanten, så den bliver lyserød. Rul den lyserøde fondant ud på et bord drysset med flormelis.

Placér lagkageformen oven på den udrullede fondant og skær langs formens kant. Læg låget af fondant oven på lagkagen. Pynt kagens kant med sprøjtet flødeskum.

Farv den overskydende lyserøde fondant med et par dråber Concentrated Red Colour. Skær fire små flade cirkler ud og pres dem sammen på midten, så det danner en blomst. Gentag processen så der i alt er seks blomster.

Farv resten af den hvide fondant med Concentrated Green Colour. Følg samme procedure som med den lyserøde fondant. Tril herefter en lang stilk af den grønne fondant. Læg stilken på kagen og skær små grønne ovale blade ud. Rids dem i midten og tryk dem lidt sammen i den ene ende. Placér blade og blomster på kagen. Slut af med at sætte én Chocolate Silver Pearl i midten af hver blomst.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Jordbærmousse-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1168kJ
279kcal
1114kJ
266kcal
Fedt 12.60g 12.00g
Kulhydrat 37.97g 36.16g
Protein 4.71g 4.49g